Aquest mes de juny, els veïns de la Dreta de l’Eixample han constituït una plataforma per pensar plegats la futura pacificació del carrer de Girona. De moment ja sumen onze entitats que estan d’acord a potenciar la vida veïnal i reduir la contaminació. JAUME ARTIGUES, president de l’AV Dreta de l’Eixample "És veritat també que s’obrirà un procés de participació des del mateix Ajuntament, però la nostra labor és sobretot la de debatre tots els arguments en tots els sentits." Tant l’associació de veïns com la de comerciants han viscut canvis en les juntes respectives durant els últims mesos. En aquest projecte, tenen molt clar que han d’anar junts. XAVIER LLOBET, president de CorEixample "Nosaltres el que sí que estem fent en aquests moments és tenir l’opinió dels comerciants. Els comerciants què pensen respecte a això? (...) és molt important que tant veïns com comerciants estiguin d’acord, perquè un barri sense veïns no és un barri, i un barri sense comerciants no és un barri..." Alguns comerciants ja tenen clar el seu posicionament. JORDI BEL, comerciant "Crec que pel negoci pot anar bé, perquè hi haurà més vianants, llavors si hi ha més gent, se suposa que pot haver més comerç, no? I com a veí, doncs trobo que també està bé." En aquest moment cada entitat ha obert un procés intern per conèixer el parer dels socis. La nova plataforma calcula que en un parell de mesos ja podrà fer públiques algunes propostes molt més concretes.

Els veïns de la Dreta de l’Eixample han constituït una plataforma que reculli propostes per a la pacificació del carrer de Girona. De moment, aixopluga 11 entitats que comparteixen els objectius de potenciar els usos veïnals i reduir la contaminació de la via.

La plataforma ja aplega una desena d’entitats del barri: l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample, l’associació de comerciants CorEixample, l’associació de veïns Eixample Sostenible, l’Ateneu Popular Cerdà, Òmnium Cultural de l’Eixample, la Coordinadora d’Esplais de l’Eixample, el Cafè Casino del Centre, la Coordinadora d’Ampas, l’Associació de Veïns del Passeig de Sant Joan, i l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample.

Abans que s’engegui el procés de participació que impulsarà l’Ajuntament, la plataforma vol debatre el projecte per a la pacificació del carrer de Girona. Ara treballen en la redacció d’un primer manifest amb les idees que comparteixen.

El tret de sortida d’aquests debats començarà dimarts amb una conferència a la sala d’actes de La Casa Elizalde, que tindrà la presència del conseller de Mobilitat de l’Eixample, Francesc Magrinyà.