Després d’un any d’obres, els veïns del Bon Pastor han celebrat amb una festa la reforma de la plaça de Mossèn Joan Cortinas. El principal canvi és la millor accessibilitat a l’espai i la continuïtat de les diferents zones. Se n’han retirat les escales, els desnivells i totes les barreres per deixar una gran plataforma única de 7.691 metres quadrats. D’aquesta manera, s’ha aconseguit que desapareguessin totes les barreres arquitectòniques. Uns treballs que han costat 2.064.414 €.

La plaça renovada disposa de dos espais clarament diferenciats: una zona de passeig i un altre d’estada i lúdica. En aquesta segona zona hi ha un espai de joc infantil, amb una tirolina i un vaixell per a nens. També s’ha col·locat una pista de bàsquet i una zona per jugar a la petanca. A la zona s’han creat parterres, amb plantes arbustives, i també s’ha conservat el centenar d’arbres que ja hi havia.

La remodelació de la plaça es va concretar després d’un procés de participació amb alumnes de l’Escola Bon Pastor i de l’Institut Escola el Til·ler, així com veïns del barri. Els tallers amb les escoles van permetre recollir les idees i propostes dels infants perquè la reforma respongués millor a les seves necessitats.

Les obres han permès documentar l’existència d’un refugi antiaeri

Durant la redacció del projecte d’obra, i gràcies a la informació facilitada pel veïnat, l’Ajuntament ha pogut localitzar i documentar l’existència d’un refugi antiaeri que havia estat actiu durant la Guerra Civil. Aquest havia servit per protegir dels bombardejos els treballadors d’una fàbrica d’armament que hi havia a la zona. Malgrat haver localitzat el refugi, aquest no serà visitable.