Una placa recorda el teòleg i filòsof Raimon Panikkar (Barcelona, 1918 – Tavertet, 2010) a la seva casa natal. Aquest divendres, coincidint amb el centenari del seu naixement, s’ha col·locat la placa al número 36 del carrer del Rector Ubach, a Sant Gervasi – Galvany. Panikkar hi va viure fins a l’any 1936, quan ell i la seva família -cristiana i de la burgesia catalana- van haver de marxar perquè els perseguia la FAI.

L’acte forma part de les activitats emmarcades en l’Any Panikkar per recordar i homenatjar la figura del teòleg. En l’acte de descoberta de la placa hi han participat la comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat, Lola López, el comissari de l’Any Panikkar, Ignasi Moreta, i també el nebot del filòsof.

Moreta ha explicat que la intenció és que “quedés alguna cosa física, fins i tot, una certa monumentalització del pas de Panikkar per la ciutat”. El nebot del filòsof, Àlex Pèlach, afegeix que “Panikkar és molt més conegut fora que no a Barcelona o a Catalunya”. Pèlach, que també és patró de la Fundació Vivarium Raimon Panikkar, afegeix que “és important que la gent pugui passar per aquí i saber que és aquí on va néixer”. De fet, el teòleg no només va néixer a Sant Gervasi, també hi ha estudiar i va viure-hi.