Nou Barris Cabrejada està molt satisfeta amb el primer pas que entitats i govern han fet junts per consensuar mesures contra la pobresa a Nou Barris. Les propostes inclouen accions en diferents àmbits com ara l’ocupació o l’habitatge. AURORA ÁLVAREZ, Nou Barris Cabrejada “Demanar un cens de pisos buits tan privats com de bancs o de grans immobiliàries, perquè després aquests pisos puguin posar-se a lloguer social. Una altra cosa que es va acordar és que per part de l’Ajuntament no es posi cap mena de traba a què la gent es pugui empadronar allà on viu”. A les jornades celebrades dissabte a Ciutat Meridiana, les entitats van proposar diverses mesures. Des de revisar els protocols dels serveis socials, fins a un model d’economia social que faciliti la contractació dels aturats del districte., També es va demanar més recursos a les escoles i reforçar la figura de l’educador social. PEP ORTIZ, Nou Barris Cabrejada “Hi ha una peça que és vital, però vital! I són els educadors de carrer. El tema del pla d’equipaments ens pot permetre tenir casals de joves, més dels que tenim actualment”. El govern del districte valora la trobada com un punt de partida per assolir objectius comuns. CAROLINA RECIO, portaveu del govern de Nou Barris “Crec que és molt positiu poder treballar amb les entitats perquè tenen un coneixement del territori quotidià del que passa, es van asseure els tècnics i tècniques i es va asseure el govern del districte i de la ciutat. Tenim un PAM i un PAD per davant, i sobretot tenim un plenari extraordinari de pobresa el mes d’abril.”. A les jornades es va posar també sobre la taula temes d’àmbit de ciutat. Uns exemples són la petició d’accessibilitat a tot el transport públic, i l’ampliació del servei del Bus del Barri als caps de setmana.

Les entitats de Nou Barris Cabrejada van aconseguir reunir-se dissabte passat amb el govern i tècnics municipals en una jornada de treball per debatre sobre les mesures i les accions necessàries per pal·liar la pobresa al districte. Fa dos anys, la plataforma va iniciar una campanya sota el lema “No és pobresa, és injustícia”. Allà plantejaven tota una sèrie de mesures que ara s’han pogut consensuar amb el govern del districte.

Les propostes inclouen accions en el tema de l’habitatge com ara un cens de pisos buits per poder posar-los a lloguer social i menys impediments per empadronar-se allà on es viu, encara que les persones no tinguin un habitatge. En el tema de l’ocupació i el treball les entitats demanen que a partir de l’economia social es cobreixin els serveis necessaris als barris i que siguin els aturats del districte els que s’encarreguin de feines com ara la rehabilitació dels habitatges, en col·laboració amb Barcelona Activa. Pel que fa als serveis socials, les entitats demanen una revisió dels protocols, més personal i recursos. En l’àmbit educatiu reclamen més hores per als educadors de carrer, més recursos per a les escoles i recuperar els plans d’entorn.

A banda de totes aquestes mesures, Nou Barris Cabrejada també va aportar propostes per al PAM i el PAD com ara l’accessibilitat a tota la xarxa de TMB, el servei de caps de setmana per al Bus del Barri i la remunicipalització de les línies d’autobús que estan privatitzades.

Per la seva banda, el govern del districte està molt satisfet amb la participació de les jornades, amb 139 persones assistents als diferents tallers. Ara es farà el recull de les conclusions de les jornades. Aquestes conclusions es presentaran amb els informes del govern en el plenari extraordinari sobre la pobresa el proper mes d’abril.