El Jordi Pons és un tapisser del Farró del carrer de Sant Hermenegild. Juntament amb el seu pare, el Santiago, munten un pessebre que gairebé ocupa tota l'entrada de l’establiment. Aquí el van traslladar fa 15 anys. JORDI PONS, tapisser i pessebrista “Jo visc en un pis petit. I què vam decidir? Doncs ostres! On el fem? On el fem? On el fem? Doncs mira, al taller. L'únic lloc que hi ha una miqueta més gran. I aquí va quedar. I des de llavors, a l'agost ja em diuen els clients, i la gent del barri, faràs el pessebre? Faràs el pessebre? En ple agost.” Una tradició que s'ha convertit en l'atracció del barri per la quantitat de detalls que té. Al pessebre podem veure cases i un pont de pedra fets pel Santiago, i un riu on l'aigua flueix contínuament. El Jordi ha inclòs fins i tot la parròquia del seu carrer, la botiga de la seva germana i la d'alguns amics. JORDI PONS, tapisser i pessebrista “Preciós, gràcies... alguns em porten fins i tot una ampolla de cava per donar-nos les gràcies, que haguem fet el pessebre. Estan encantats. Els nens aquí enganxats. Cada dia hem de netejar els vidres perquè s'omplen de babes.” “Siempre es un dia feliz!” SANTIAGO PONS, tapisser jubilat i pessebrista “Gent gran, eh... més gran que jo passen per aquí, què Pons? Farem el pessebre aquest any? Ara, aquest matí mateix, hi havia una iaia de 70 o 80 anys i la pobra diu: ara quan vinguin els meus nens vindré per aquí i els ensenyaré. Cada any, cada any, venim.” A muntar el pessebre del Jordi i el Santiago col·labora tota la família i s'hi pot trobar alguna novetat cada any, com és el cas d'aquesta bruixa esquiadora o aquest escalador. Asseguren que si els toca la loteria canviaran de local i faran un pessebre encara més gran.

El Jordi Pons és un tapisser del Farró del carrer de Sant Hermenegild. Juntament amb el seu pare, Santiago, munten un pessebre que gairebé ocupa tota l’entrada del seu establiment. “Com que visc en un pis petit vam decidir muntar-lo a l’únic lloc on tenim una mica més d’espai. A l’agost, els clients i veïns ja em pregunten si farem el pessebre”, explica Jordi Pons. S’ha convertit en una de les atraccions del barri per la quantitat de detalls que es poden observar: cases i un pont de pedra, que el Santiago Pons ha fet a mà, un riu on l’aigua flueix contínuament, i fins i tot la parròquia del seu carrer. El Jordi Pons té també espai per representar la botiga de la seva germana i la d’alguns dels seus amics.

El pessebre va canviant cada any. Algunes peces tenen l’edat del Jordi. Algunes són cosa del seu fill, com la bruixa que esquia. Tota la família hi col·labora. “Jo munto l’estructura i els meus pares aporten idees. El meu fill ve a posar-hi figures”. El seu pare, Santiago Pons, ha muntat el pessebre gairebé tota la vida, quasi els mateixos anys que s’ha de dedicat a la tapisseria. “Sóc tapisser fa 60 anys. Ara estic jubilat però vaig començar a treballar als 13 anys al carrer de Balmes. Fa 50 que vaig muntar la tapisseria al Farró. Aquest local on tenim el pessebre és el tercer que he tingut al barri”, explica Santiago. Tant pare i fill comenten que si els toca la loteria canviaran de local i augmentaran de grandària el pessebre.