El personal de les residències, centres de dia i llars per a persones amb discapacitat física i intel·lectual s’ha concentrat aquest dimecres a la plaça Sant Jaume per denunciar la seva situació laboral. Carlos Moreno, responsable de l’àrea de Discapacitat de la FeSP-UGT, ha explicat a betevé que els treballadors tenen el sou congelat des de l’any 2009. A banda, Moreno denuncia una retallades del 3 % sobre les tarifes públiques des del 2012 per a residències i del 4,5 % per a les llars.

Moreno denuncia també un augment de les ràtios per part de la Generalitat: ”Aquestes poden ser de fins a 10 pacients per treballador“, quan “per llei n’haurien de ser cinc”. La sobrecàrrega de feina que diuen que tenen, més la pèrdua de poder adquisitiu del 25 % que asseguren que hi ha hagut, fa que la situació “sigui insostenible“, segons diu.

Les reclamacions del sector

Els treballadors del sector demanen que la Generalitat reverteixi les retallades i actualitzi els models salarials amb l’objectiu, afirmen els representants sindicals, de dignificar l’atenció a les persones amb discapacitat. Alhora, demanen a la patronal que mostri bona fe en la negociació del conveni amb millores laborals i salarials.