La Pepita Pardell ha dedicat la seva vida al dibuix animat. Des de ben petita no es podia imaginar una il·lustració estàtica, sempre hi havia moviment.

Aquesta veïna del barri del Coll va entrar amb 16 anys, el 1944, a treballar als estudis Balet&Blay, on va participar en el primer llargmetratge de dibuixos animats en color que es feia a Europa, ‘Garbancito de la Mancha’. Abans, però, va començar amb les feines més bàsiques, com il·luminacions senzilles. A poc a poc va anar aprenent a animar els dibuixos.

Després d’aquesta etapa, va passar a treballar a l’editorial Toray amb Rosa Galcerán, una altra de les pioneres del cinema d’animació al país. Durant 10 anys, la Pepita es va dedicar a fer contes de fades i històries romàntiques (1951-1961) sota el pseudònim de Maite. Tot i que, aquesta feina la va ajudar a perfeccionar el dibuix, la va acabar avorrint. Llavors va començar a treballar a l’estudi Buch-San Juan, especialitzat en publicitat per a televisió. L’any 1964 la productora va fer fallida, i el 1973, Robert Balser, director d’animació del videoclip ‘Yellow submarine’ dels Beatles, es va posar en contacte amb ella. Volia que treballés pel seu estudi des de casa. Van ser 10 anys de col·laboracions, en què va participar en diverses produccions, com la sèrie americana ‘The Charlie Brown and Snoopy Show’ o el llargmetratge animat ‘The Lion, the Witch & the Wardrobe’, de ‘Les cròniques de Nàrnia’.

L’any 1975 va dissenyar i animar un curtmetratge de 12 minuts. Es tracta de ‘La doncella guerrera’. En aquest film fa els paisatges, els personatges, estudia l’època, amb un estil inspirat en els quadres de Goya i els retaules gòtics. Durant aquest temps, va treballar des de casa i això li va permetre sortir al Parc Güell a dibuixar o dedicar-se a una de les seves altres passions, els retaules. Mai no ha deixat el llapis, el pinzell o la ploma; ara, però amb menys vista, descansa després de ser una de les dones pioneres de l’animació. Aquest febrer va rebre un reconeixement a la seva trajectòria professional a la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, Animac.