La porta del drac de ferro forjat és el tresor dels Pavellons Güell. Ara, els dies de cada dia també es pot entrar a visitar tot el recinte. Els nous horaris estan en marxa des del gener. Durant aquests mesos, però, s'han dut a terme diverses actuacions per adaptar l'espai a l'increment de persones. La nova taquilla, des de la qual dues monitores de la Ruta del Modernisme donen la benvinguda als visitants, ha estat una de les millores. KARIN LENA DE TERRY, visitant "Hemos venido con un grupo 15 alumnos en el grupo de español de un instituto público. Y claro, Barcelona que tiene tanta fama por el futbol, por Gaudí, etc. pues hemos decidido venir aquí." JORDI PARÍS, Ruta del Modernisme "S'ha posat una taquilla, un vídeo, s'han adequat els camins, s'hi han posat noves papereres i bancs per adequar-los als visitants." L'entrada general són quatre euros i inclou una visita lliure pel recinte. La reduïda són dos euros. Tots aquells que vulguin un guia han de reservar visita amb antelació i pagar un preu especial. Els Pavellons Güell van ser el primer encàrrec que va rebre Antoni Gaudí quan tenia 31 anys. I eren només una petita part d'una finca, molt més extensa de la família Güell. MONTSE FABREGAT, monitora de la Ruta del Modernisme "Hi ha un anell d'entrenament de cavalls, un picador i unes quadres. Es pot passejar pel jardí, al centre del jardí hi ha la grua que es va fer servir per construir La Pedrera, la casa Milà, i després hi ha el jardí que hi havia al darrere de la casa del vigilant." L'ampliació de l'horari de visites sembla que és tot un èxit, perquè reben una mitjana de 50 persones al dia. El que recaptin d'aquestes entrades servirà per fer una rehabilitació integral dels pavellons.

Es tracta d’una de les obres d’Antoni Gaudí més desconegudes i correspon a les cavallerisses del que un dia va ser la finca Güell, que ocupava un espai molt més gran. Hi ha un anell d’entrenament de cavalls, un picador i unes quadres. També es pot passejar pel jardí, al centre del qual hi ha la grua que es va fer servir per construir la Pedrera.

L’Ajuntament de Barcelona vol reformar l’edifici, però per aconseguir el finançament necessari s’ha proposat augmentar abans el nombre de visites i, per tant, la recaptació a través de la venda d’entrades. De moment, des del mes de gener reben una cinquantena de visites diàries.

Durant aquests mesos, s’han dut a terme diverses actuacions per adaptar l’espai a l’increment de visitants. La nova taquilla, des de la qual dues monitores de la Ruta del Modernisme donen la benvinguda, ha estat una de les millores. També s’han adequat els camins, s’hi han posat noves papereres i bancs per adequar-los als visitants.

L’entrada general són quatre euros i inclou una visita lliure pel recinte. La reduïda costa dos euros. Tots aquells que vulguin un guia han de reservar visita amb antelació i pagar un preu especial.