El Takashi Ochiai va estudiar pastisseria al Japó i va treballar en els millors restaurants de Tòquio. Va ampliar la formació com a pastisser a Brussel·les, Anglaterra i Suïssa. Casat amb la Mari Carmen, va decidir fa 30 anys obrir una pastisseria a Barcelona. Un dels productes estrella de la pastisseria és el "mochi". TAKASHI OCHIAI, pastisser "El mochi es harina de arroz al vapor. Antes, para el relleno, siempre usaba judías azuki confitadas, pero el cliente siempre me decía que 'sólo azuki, sólo azuki' y desde entonces hacemos con sabor a fresas, te, crema catalana... siete o ocho varidades. Ahora cada día hacemos 200 piezas para el cliente." El Takashi ofereix pastisseria tradicional catalana, japonesa i de fusió. La seva clientela ha anat evolucionant amb el pas del temps. TAKASHI OCHIAI, pastisser "Al principio, el cliente era algún matrimonio japonés o catalán. Después, tres o cuatro restaurantes japoneses me compraban para tener postres. Y hace 15 años, por aquí està de moda la comida japonesa." L'any passat la pastisseria va obtenir el premi al millor croissant de mantega d'Espanya. A la Pastisseria Ochiai el podem trobar també farcit de crema de te verd.

Des de 1983, la Pastisseria Ochiai ofereix dolços tradicionals catalans i també de japonesos a l’Esquerra de l’Eixample. Després d’aprendre la tradició pastissera local, el Takashi Ochiai va obrir un local propi on ofereix pastisseria tradicional catalana, nipona i de fusió. Ja fa 30 anys d’això i només cinc que va ampliar el negoci amb un espai de degustació.

El Takashi Ochiai va arribar a Barcelona amb la seva dona, filla de la ciutat. La seva formació i experiència com a pastisser al Japó i els cinc anys de formació a Bèlgica i Anglaterra li van obrir les portes a treballar en el sector només arribar. Avui és un lloc de referència per a la pastisseria japonesa a la ciutat.