“És maquíssima, amb les lletres i tot. Ja els hi diré als néts que vinguin.” MERCÈ MADERN, Pastisseria Foix “Espectacular. La veritat és que el vidre de l'aparador no para de tenir gent fent fotografies, els nens, és un goig. Bàsicament la mona es per això, no? Per retornar una mica la il·lusió d'aquestes dates.” A la pastisseria Foix de Sarrià han elaborat una mona de’n Tintín, d'un metre i mig d'alçària. I també del seu gos Milú, que fa 55 centímetres. A més, han inventat una història. El reporter intrèpid i el seu amic investiguen la desaparició de 50 quilos de xocolata de l'obrador. MERCÈ MADERN, pastisseria Foix “De fet, si s'hi fixeu, el Milú porta una rajola de xocolate a la boca i porta un paperet que també és de xocolata enrotllat que porta el símbol d'un dels malvats del Tintín”. L'artífex d'aquesta mona és el pastisser Xavi Ricart, aficionat des que era petit a les històries d'aquest personatge de còmic. Ell i els seus companys han invertit 100 hores de feina i han necessitat 50 quilos de xocolata. XAVI RICART, pastisser “El Milú està fet, per exemple... la cara esta feta amb mitjos ous. Llavors afegim molta xocolata per anar fent el volum per anar moldejant-lo.” Si ningú no compra aquesta mona, els veïns de Sarrià la podran contemplar fins després de Pasqua. XAVI RICART, pastisser “Quan tu veus, que surts de la botiga, que veus tots els nens allà, doncs ostres és il·lusionant i sobretot que la reconeixen, que saben qui és que ho veuen, no? La veritat és que és la part més maca no?” Una mona que no és la primera vegada que la fan. L'any passat, en van fer una d’igual per presentar-la a un concurs a Barcelona. Aquella, però, es va trencar. I per això, aquest any l'han repetida, però no sortirà de l'aparador.

Qui passi per davant de l’aparador de la pastisseria Foix de Sarrià, al carrer Major de Sarrià, pot veure un Tintín de xocolata d’un metre i mig d’alçària acompanyat del seu gos, Milú, que fa 55 centímetres. A la pastisseria han invertit 100 hores per completar la que pot ser que sigui a hores d’ara la mona més gran de Barcelona.

Xavi Ricart i els seus companys de la pastisseria han esculpit en xocolata una mona amb les figures de Tintín i el seu gos, Milú. La figura del reporter té una alçària de 150 centímetres, mentre que la del gos fa 55 centímetres. Han necessitat 50 quilos de xocolata per construir una mona que els veïns del barri es miren amb admiració.

L’any passat la pastisseria Foix ja va fer aquesta mona per participar en un concurs, però la figura d’en Tintín es va trencar i enguany l’han volgut repetir. El pastisser Xavi Ricart, l’artífex d’aquesta mona i amant des que era nen de les històries d’Hergé, assegura que “ha sigut un repte fer unes figures tan grans”. Per això, enguany han trobat la solució amb una petita estructura interna feta amb tubs de xocolata.

Com en els còmics, l’intrèpid reporter ha de resoldre un misteri a la pastisseria, el robatori de 50 quilos de la millor xocolata del món. Al Foix diuen que si en Tintín no els troba no es podran fer les mones d’enguany. La mona s’exposarà fins després de Pasqua, si abans no la compra ningú. Això sí, qui se la vulgui emportar haurà de pagar 1.500 euros per la figura d’en Tintín i 700 euros per la del Milú.