Després de més de 30 anys donant a conèixer la pastisseria japonesa a l’Esquerra de l’Eixample, Takashi Ochiai aprofundeix en el concepte de les postres nipones amb un nou projecte que inclou un espai de degustació i una aula gastronòmica oberta a tots els públics. TAKASHI OCHIAI, pastisser “Mucha gente (pregunta) ¿cómo se hace? ¿Cómo se hace la pastelería japonesa? ¿Cómo se hace mochi? Muchas veces... entonces, bueno, yo puedo ensenyar un poquito, no el 100 % pero una cosa. Ésta es la idea.” El seu fill Ken, que estudia rebosteria al Japó, hi col•labora. Avui el mestre ha tingut un grup de professionals per perfeccionar la tècnica dels mochi. LORENA CRIOLLO, assistent al curs “La dificultat que té la massa de mochi és que és molt enganxifosa, llavors l’has de treballar amb farina de blat de moro per poder moldejar-la i posar-la al voltant del farcit.” ALEJANDRO ORTIZ, assistent al curs “Utilitzem uns productes més diferents, no? Unes gelatines diferents, i així utilitzem com menys sucre en les coses, utilitzem molt més la fruita natural i tot molt més natural.” La idea d’aquest nou centre és fer intercanvis gastronòmics de diverses tradicions i donar a conèixer sabors típics del Japó, com el gelat tradicional de neu, el kakigori, que es prepara amb gel raspat i es guarneix amb xarops artesans.

Takashi Ochiai està al capdavant, des de fa més de 30 anys, del seu local de l’Esquerra de l’Eixample, on s’elaboren pastissets de tradició japonesa, catalana i francesa. Ara s’amplia el projecte amb la creació d’una aula gastronòmica i un espai de degustació situat al carrer del Comte d’Urgell número 116, a tocar de la pastisseria.

La intenció és aprofundir en el coneixement, la difusió i la tècnica de les tradicions culinàries dolces del Japó i fer-les arribar a tots els públics. Per tal d’aconseguir-ho s’imparteixen tallers de rebosteria tradicional del Japó, el wagashi. Aviat l’experiència es completarà amb intercanvis culinaris amb especialistes d’arreu del món. Pel que fa al nou espai de degustació la intenció del pastisser és que s’especialitzi en gelats i sorbets nipons.