Les monges clarisses de Pedralbes tenen molt clar que toca plantar-se i donar la cara per defensar un espai que ha de continuar sent una zona verda. Per això no volen que s'urbanitzi i que s'acabi convertint en un privilegi, diuen, d'uns pocs. MONSERRAT CASAS, mare superiora del Monestir de Pedralbes "Aquest entorn és molt maco, alhores sembla que desdibuixa del que hi ha fins ara, és un lloc de molt verd, aquí venen els esquirols, perquè vénen aquí al castell de l'Oreneta i si fan cases ens quedarem sense esquirols i sense bèsties." Per això han decidit unir-se als veïns del barri i fer oposició a la intenció del govern municipal de cedir aquest espai de 5.500 metres quadrats a Nuñez i Navarro. Uns terrenys pels quals, la constructora dóna a l'Ajuntament dues finques que té a Sant Gervasi i Horta i que es destinaran a equipaments per als respectius barris. La plataforma que s'ha creat en defensa del parc de l'Oreneta entén que es construeixin equipaments per als barcelonins però no a costa, afirmen, de sacrificar un espai verd com aquest. MANEL PAU, membre de la Plataforma Defensem el Parc de l'Oreneta "No és un problema de barri de dir, és que no volem que es construeixi al nostre barri, el que no volem és que la ciutat creixi muntanya amunt, que es faci malbé un espai natural, no ens sobren tants espais verds." El consistori, de la seva banda, reitera que aquest espai, tot i que està integrat al parc, és urbanitzable. Puntalitza, a més, que ja estava previst edificar-lo en l'anterior legislatura. "Les religioses han estat, doncs, les darreres a adherir-se a la Plataforma veïnal Defensem l'Oreneta. Una plataforma que, des del mes de juliol, ja ha rebut el suport de més de 2.300 persones i 33 associacions. Us ho ha explicat, des del Parc de l'Oreneta, Anna Sans."

La mare superiora del monestir, sor Montserrat Casas, ha explicat a BTV que el projecte d’urbanització previst “desdibuixa el que hi ha fins ara”. Casas lamenta que, si s’elimina aquest espai verd, la ciutat perd: “Aquí [al Monestir de Pedralbes] arriben els esquirols, perquè vénen aquí al castell de l’Oreneta i, si hi fan cases, ens quedarem sense esquirols i sense bèsties”.

Per això han decidit unir-se als veïns del barri i oposar-se a la intenció del govern municipal de cedir aquest espai de 5.500 metres quadrats a Núñez i Navarro. A canvi, la constructora donarà a l’Ajuntament dues masies que té en propietat al Guinardó i al barri de Galvany, que es destinaran a equipaments públics per a aquests barris.

La Plataforma Defensem el Parc de l’Oreneta es va formar al juliol i, des de llavors, ha rebut el suport de 33 entitats i 2.300 veïns. Estan d’acord amb el fet que es construeixin equipaments per als barcelonins en altres barris, però no a costa -diuen- de sacrificar un espai verd com aquest. Un dels membres de la plataforma, Manel Pau, assegura que aquest “no és un problema de barri sinó de ciutat: “El que no volem és que la ciutat creixi muntanya amunt, que es faci malbé un espai natural, perquè no ens sobren tants espais verds”. El consistori, de la seva banda, reitera que aquest espai, tot i estar integrat en el parc, és urbanitzable segons el Pla General Metropolità (PGM). Puntualitza, a més, que ja estava previst edificar-lo en l’anterior legislatura.