Aquesta tanca del Centre Esportiu Municipal Can Caralleu és perillosa quan plou. Com que està al peu d’un torrent, s’hi acumula molta sorra quan hi baixa aigua. Aquest fet la podria tombar i fer mal a algú. Per això, Parcs i Jardins va proposar construir un canal de formigó que desviés les aigües del torrent per l'exterior del centre. Aquesta proposta, però, suposa la tala de 50 arbres del Parc de l’Oreneta. JORDI BIGUES, Amics del Parc de l’Oreneta "Nosaltres pensem que la solució s'ha de dotar en uns espais municipals, tant al Parc de l'Oreneta com el poliesportiu de Can Caralleu que és el que ha provocat aquest problema. Per tant, la solució no pot recaure sobre el bosc." Demanen un projecte alternatiu a l'Ajuntament que no destrueixi l'espai natural i es basi en la bioenginyeria. Volen refer el torrent i recuperar, així, la sortida natural de les aigües de la pluja, si cal, escapçant una part de la pista. JOSEP LLUÍS MONER, Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola "El curs natural de la torrentada, diguem-ne, ha estat literalment envaït per aquesta pista que s'ha enformigonat a damunt del que és la llera del torrent. Per tant el projecte de fer un calaix de formigó que reculli aquestes aigües a dintre d'aquest espai representarà la destrucció d’aquests arbres, per exemple d'aquest magnífic exemplar de roure i d'altres 50 arbres o més." Les entitats creuen que la seva proposta solucionaria el problema d'una manera definitiva. L'Ajuntament s'ha compromès a encarregar un estudi que avaluï, de nou, la situació per trobar una solució menys agressiva.
Parcs i Jardins va idear un canal pluvial que passaria per fora del centre esportiu, tindria una llargada de 150 metres i una amplada de dos. Això suposaria la tala de 50 arbres.
Per aquesta raó s’han trobat amb l’oposició d’entitats com els Amics del Parc de l’Oreneta, la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola, l’Associació de Veïns de Sarrià i la de Can Caralleu. S’han agrupat per demanar a l’Ajuntament una altra proposta que no destrueixi vegetació al parc. Segons ells, la millor solució és recuperar el traçat natural del torrent que, amb el temps, ha estat envaït per les pistes esportives. A més, argumenten que la solució del canal pluvial no és bona perquè, a banda de talar 50 arbres, tard o d’hora l’aigua acabaria tornant a buscar el seu curs natural.
La recuperació de la torrentera del Parc de l’Oreneta és un dels temes que la Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola tractarà durant la jornada que ha organitzat el 23 de gener a l’Institut d’Estudis Catalans. L’acte vol generar un debat públic sobre com ha de ser el pla de gestió del Parc Natural de Collserola i hi assistiran diversos experts i entitats veïnals interessats en la preservació del parc.