Els veïns d'aquest bloc van veure fa quatre anys com els instal·laven un parc de neteja sota casa seva. L'edifici està entre els carrers de València, Rocafort i avinguda de Roma i, des del primer moment, tots els veïns hi van lluitar-hi en contra. Finalment han aconseguit que es tanqui. ANTONIO BLANCO, Plataforma d'Afectats pel Parc de Neteja "Per fi la justícia s'ha adonat que això era una barbaritat, tenir un abocador de porqueria al mig de la ciutat, i bé, intentem esperar si realment es compleix i s'executa ràpidament per celebrar-ho." La Regidoria de Medi Ambient els ha fet arribar una carta en què se'ls comunica que han instat l'empresa adjudicatària, Fomento de Construcciones y Contratas, que acompleixi la sentència del 22 juliol. OLEGUER FUERTES, Plataforma d'Afectats pel Parc de Neteja "Fomento va demanar un recurs de cassació, l'han perdut i ara el que volem és que s'executi aquesta sentència i que amb efectes immediats es tanqui la porta i s'acabin les molèsties d'una vegada per totes." La sentència impedeix també actuacions futures que puguin provocar molèsties. Els veïns han tingut pudors i mosques, sorolls i vibracions en l'edifici. OLEGUER FUERTES, Plataforma d'Afectats pel Parc de Neteja "La gent que està vivint just aquí sota han estat vivint un calvari i creiem que és pertinent reclamar danys i perjudicis, i les costes legals que ens ha suposat això a totes les comunitats també, que es recuperin." La ubicació definitiva del parc serà al subsòl del Parc de Joan Miró i esperen poder-ne aprovar el projecte aquest mes de maig mateix i començar les obres a principis de 2015. Fonts municipals confirmen que ja estan planificant el trasllat provisional de l'activitat i la redistribució dels treballadors i la maquinària.

L’Ajuntament ja s’ha posat en contacte amb els veïns per notificar-los que ha comunicat a l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA, que cessi ja l’activitat. El parc de neteja de l’Eixample ha estat en funcionament quatre anys a l’avinguda de Roma i es preveu traslladar-lo ara sota el Parc de Joan Miró. Els veïns estan contents, tot i que pensen que la justícia, que els ha tornat a donar la raó, ha actuat amb massa lentitud.

Un acord entre el govern de Trias i el PP va propiciar que finalment es faci cas els veïns i es canviï la ubicació del parc de neteja de l’Eixample. La instal·lació, situada sota un bloc d’habitatges de l’avinguda de Roma, causava molèsties als residents, sobretot per l’entrada i sortida constant de camions, i les pudors. Ja els jutjats hi havien dit la seva: una sentència de juny de 2012 entenia que el parc era il·legal i s’instava a enderrocar-lo, i el mateix consistori es va comprometre el març de 2013 a trobar-hi una solució alternativa. Fomento de Construcciones y Contratas, SA, va presentar un recurs de cassació, que han perdut, i és per això que els veïns reclamen que la resolució judicial s’executi com més aviat millor. El tribunal impedeix també actuacions futures que puguin causar noves molèsties als veïns de la finca.