La Paquita Esteban té prop de 76 anys. Tot i això, no falla cap dilluns, dimecres ni divendres a la seva cita amb la piscina del Club Natació Atlètic-Barceloneta. Aquí neda cada dia 1.000 metres combinant, principalment, esquena i crol. Va començar amb 10 anys i ho va deixar quan es va casar als 23. Però llavors ja ho havia assolit tot en aquest esport. PAQUITA ESTEBAN, nedadora del Club Natació Atlètic-Barceloneta “Vaig ser campiona d’Espanya tres cops seguits, set anys campiona de Catalunya absoluta, vaig guanyar la travessia del port, la infantil la primera, després la llarga de 3.800 metres i vaig fer el record de 100 i 200.” Va tornar a la piscina fa 15 anys per motius de salut, després de 40 allunyada de la competició. L’aturada no ha minvat les seves habilitats, ja que ha aconseguit batre els records de Catalunya i Espanya a la prova de 100 metres esquena en categoria més de 75 anys. PAQUITA ESTEBAN, nedadora del Club Natació Atlètic-Barceloneta “El meu marit diu que quan arribo a la piscina canvio la cara i sobretot si hi ha competició. Entrenar-me, entrenar-me no és que m’entusiasmi, però m’agrada nedar, m’agrada veure natació, m’agrada molt competir.” Nedar per a la Paquita s’ha convertit en un dels millors moments del dia. Per ella, és més que una simple activitat saludable.

Va començar a practicar la natació amb 10 anys i ja va obtenir molt bons resultats en la competició: campiona d’Espanya tres vegades seguides i set anys campiona de Catalunya absoluta. També va guanyar la primera travessia del port, en secció infantil, i després en categoria absoluta. Però ho va deixar. Fa uns anys, uns problemes d’esquena, van fer que tornés a l’aigua i ha tornat a batre rècords d’àmbit estatal.