L'antiga seu de l'ONCE ja és història. I el nou pol d'equipaments de Sant Antoni va prenent forma, tot i que, per dins, encara està en obres. Més de 10 mil metres quadrats de superfície que ha calgut rehabilitar de dalt a baix perquè l'edifici estava molt degradat. De superfície útil hi haurà més de 8.000 metres. Un 40% de l'immoble estarà destinat a usos veïnals, on hi haurà una sala polivalent i diverses aules d'activitats. L'altre 60% serà per a serveis municipals, amb dos centres educatius i oficines de BSM i de la direcció d'atenció al ciutadà. GERARD ARDANUY, regidor de l'Eixample "Les inversions han de servir no només per fer un edifici molt potent, que l'és, sinó alhora per ser un motor de dinamització de l'activitat econòmica, social, educativa. L'activitat de barri." De fet, la part de l'edifici destinada a equipaments de barri el gestionaran una quarantena d'entitats de Sant Antoni. Abans d'entrar-hi, però, encara falta enllestir, entre altres coses, les instal·lacions de climatització, ventilació, enllumenat i electricitat. En total, les obres hauran costat 14 milions d'euros. Es preveu que les obres acabin a finals de maig. Durant l'estiu es farà el trasllat de totes les empreses i serveis municipals i les entitats que ha d'acollir aquest equipament i al setembre funcionarà ja a ple rendiment.

El que fa un any encara era un immens edifici abandonat, d’aquí a uns mesos reobrirà al públic convertit en el nou pol d’equipaments del barri de Sant Antoni. Un immoble de 10.995 metres quadrats que s’està rehabilitant de dalt a baix per als nous usos, ja que s’havia convertit en un focus de degradació. L’edifici, propietat de l’Ajuntament, destinarà el 60% de la superfície a serveis municipals i un 40% als veïns. Les obres d’adequació costen 14 milions d’euros i es preveu que acabin al maig perquè al setembre ja pugui començar a funcionar.

Els equipaments de barri estaran repartits entre les plantes baixa, 1, 2 i 3. Inclouen una sala polivalent, una sala d’actes, diverses aules i sales de reunió, així com espais de treball per als veïns. També disposaran d’un magatzem, un escenari i una recepció. En total, aquesta part ocuparà 1.618 metres quadrats.

L’edifici també disposarà d’espais comuns, com ara una sala polivalent i una sala d’actes auditori, que estaran a disposició tant dels usuaris de l’edifici com dels veïns del barri.

Espais educatius

L’edifici inclourà dos centres educatius. D’una banda, el Centre de Formació d’Adults Pere Calders, que se situarà a la primera planta, i de l’altra, el Centre de Normalització Lingüística, un espai d’ensenyament de català. Aquests dos centres ocuparan 1.307 metres quadrats.

Bona part de l’edifici, 4.634 metres quadrats, estarà destinata a oficines de B:SM (actualment ubicades a la Gran Via de Carles III i a l’edifici de Rosa Sensat) i de la Direcció d’Atenció al Ciutadà. Aquests espais es repartiran entre la planta baixa i les plantes 3, 4, 5 i 6. Disposaran de despatxos, sales de reunions i espais específics per a operacions, com ara un centre de control i un centre de dades.