JOAN OLIVERAS, president d'Amics de la Rambla "Si aconseguim tirar endavant els plans que estem tirant endavant amb l'Ajuntament, i aconseguim que això no sigui un element de confrontació política electoral, sinó un element de suma política per aconseguir recuperar el passeig de la ciutat entre tots els grups de l'Ajuntament, si aconseguim aquest procés podem veure un inici de rambla diferent, jo crec que d'aquí a un any. M'imagino una Rambla cada cop amb menys cotxes i m'imagino una rambla en el futur de vianants. Per arribar aquí hem d'estudiar detingudament i seriosament l'impacte que pot produir això en el barri del Raval, com a accés. Ara mateix la Rambla de baixada és un accés important al Raval i per un pulmó de la ciutat com és la Boqueria. Amb l'estudi previ que hem fet hem vist que els visitants veurien molt bé aquest procés cap a aquesta Rambla."

Oliveras Bagués ha dit a l’entrevista de ‘BTV notícies matí’ que estan treballant amb l’Ajuntament per recuperar la Rambla com un espai també de passeig per als barcelonins. El projecte recull canvis en l’urbanisme, habitatge, ordenació comercial i també de mobilitat i viabilitat. Bagués ha reconegut que el ciutadà s’allunya d’aquesta via perquè “no pot ramblejar amb tranquil·litat” per l’allau de turistes. En el darrer any van passar per la Rambla 100 milions de persones. El president de l’entitat ha assegurat que els canvis que s’han de fer en la via més emblemàtica de la ciutat han de tenir el consens de tots els grups municipals. Bagués ha dit que s’ha d’evitar que els partits polítics converteixin el projecte en una qüestió electoral, a les portes d’unes eleccions municipals, les de 2015.

La Rambla, per als vianants

La reordenació de la Rambla és una qüestió complicada i menys quan no hi ha encara res acordat. Tot i això, Bagués s’ha atrevit a parlar de terminis: “Podem veure un inici de Rambla diferent d’aquí a un any”. El president de l’associació ha assegurat que el futur del passeig és guanyar espai per als vianants: “Me la imagino  amb cada cop menys vehicles”, afirma Bagués. Un informe recent dels Amics de la Rambla va constatar que la majoria dels comerciants ho veuen amb bons ulls.