Són de l'Assemblea de Joves de Cassoles i de quatre agrupaments escoltes del districte de Sarrià - Sant Gervasi. Des de fa dues setmanes han ocupat aquest local del número 23 del carrer de Bertran. Un espai que pertany a una entitat bancària, tancat des de fa vuit anys. Caus com el de Wéziza esperen poder-lo utilitzar. BRUNA BARRAQUER, Agrupament Escolta Wéziza “Som un cau que fa quinze anys que existim i no tenim local ni hem tingut mai, ens han fet fora de diversos locals i no en tenim cap per guardar el material ni fer la nostra feina pedagògica.” L'Assemblea de Joves de Cassoles expliquen que l'únic lloc del qual disposen és una sala a la Casa Sagnier, però asseguren que no és suficient. Reclamen més flexibilitat horària. FRANCESC LLORCA, AE Pere Quart i Assemblea de Joves de Cassoles “Saber que tenim un lloc al barri on podem anar a l'hora que sigui i agafar el material que necessitem per fer les nostres activitats de dissabte doncs ens facilita molt la feina”. ALBERT FREIXA, AE Pere Quart i Assemblea de Joves de Cassoles “Estem en negociacions amb l'Ajuntament per veure si podem aconseguir més coses. Perquè entenem que un cau necessita una mica més d'espai que això, i com que som molts caus necessitarem encara més espai.” A la primera assemblea que van fer al local eren més de 50 persones. Volen que aquest espai sigui obert al barri. ALBERT FREIXA, AE Pere Quart i Assemblea de Joves de Cassoles “No ens volem quedar en el sectarisme. No dir: no només el nostre, ja tenim el nostre ‘xiringuito’ i ja està, sinó que volem que sigui un projecte inclusiu del barri i el que fem són assemblees aquí obertes cada setmana. Tothom pot venir i dir la seva.” FRANCESC LLORCA, AE Pere Quart i Assemblea de Joves de Cassoles “Volem que aquest espai sigui un lloc de confluència de les diferents entitats juvenils del barri, volem que els caus, si volen, vinguin a fer reunions, puguin preparar formacions per caps, alguns cinefòrums.” Els usos del local encara s'han d'acabar de concretar perquè, de moment, la seva prioritat és rehabilitar l'espai per poder-lo utilitzar.

Tots els col·lectius són signants del manifest ‘Aquí, el jovent no hi tenim lloc’: l’Assemblea de Joves de Cassoles i els agrupaments escoltes Wéziza, Pere Quart i l’AEiG guia Bonanova. Fa 15 dies van ocupar el número 23 del carrer de Bertran, on hi havia una oficina del Banc Santander que va tancar fa vuit anys.

Aquests joves reivindiquen des de fa temps que són moltes les entitats juvenils del barri que no tenen un local o lloc per reunir-se, guardar el material i fer les seves activitats als vespres, nits i caps de setmana. És el cas del cau Wéziza: “som un cau que fa 15 anys que existim i no tenim local ni n’hem tingut mai. Ens han fet fora de diversos locals i no en tenim cap per guardar el material ni fer la nostra feina pedagògica. Fem activitats als Jardins Brusi i hem de guardar el material a la Vall d’Hebro,n en un espai que ens han deixat”, explica Bruna Barraquer, de Wéziza.

L’Assemblea de Joves de Cassoles asseguren que, a més, l’únic lloc de què disposen és una sala a la Casa Sagnier, que s’ha quedat petita i no cobreix les seves necessitats pel que fa a horaris. “Saber que tenim un lloc al barri on podem anar a l’hora que sigui i agafar el material que necessitem per fer les nostres activitats de dissabte, doncs, ens facilita molt la feina”, explica Francesc Llorca, del cau Pere Quart i de l’Assemblea de Joves de Cassoles. “Estem en negociacions amb l’Ajuntament per veure si podem aconseguir més coses. Perquè entenem que un cau necessita una mica més d’espai que això, i com que som molts caus necessitarem encara més espai”, adverteix Albert Freixa, també de l’AE Pere Quart.

Ara mateix, els joves tenen com a prioritat rehabilitar l’espai, que estan equipant amb mobiliari recollit al carrer el dia de la recollida de mobles. “No té esquerdes, però és molt brut i ple de ferralla”, relata Freixa. El següent pas serà treure el fals sostre i solucionar la manca de subministrament de llum i aigua. Tots els col·lectius que ocupen l’espai volen que sigui un espai de trobada obert a tot el barri. “L’acollida ha estat bona. El primer dia que el vam obrir al públic érem 50 persones a l’assemblea. Va venir molt teixit associatiu, gent jove del barri, de caus, d’esplais, de colles bastoneres, etcètera. Fem assemblees obertes cada setmana i volem que sigui un projecte inclusiu del barri.”, assegura Albert Freixa.