Els veïns de Sant Genís dels Agudells han celebrat amb un esmorzar popular amb la regidora del districte d’Horta-Guinardó, Mercedes Vidal, el resultat de 10 mesos d’obres dins de l’illa que hi ha entre els carrers de Sidó i de Lledoner. La regidora els ha explicat que durant els propers mesos començarà la segona fase de la reforma de l’illa.

Les obres dutes a terme durant l’any passat han transformat completament una part de l’espai (4.452 m2) que hi ha entre els blocs dels carrers de Sidó i de Lledoner. Amb un cost d’1,25 milions d’euros, se n’ha millorat l’accessibilitat, les xarxes públiques de serveis i reg, a més de les zones enjardinades i el mobiliari urbà, que ara permet a la gent gran fer-hi exercicis de gimnàstica de manteniment. A més, s’han soterrat tots els cables elèctrics i s’hi ha creat una àrea de cobertura amb Wi-Fi.

Però la transformació d’aquest interior d’illa no ha acabat. La regidora Mercedes Vidal ha explicat avui que la segona fase arrencarà al maig, amb una nova inversió d’1,3 milions d’euros que servirà per resoldre els problemes d’accessibilitat (comunicant amb escales i passarel·les tots els espais entre si i donant accés als edificis), adequar el mobiliari urbà i millorar tota la xarxa de subministres, tal com ja s’ha fet en la primera fase, en un altre espai de 1.870 m2.

Tot això hauria de quedar enllestit d’aquí a un any, a principis de 2017. La primera fase de la reforma s’ha allargat tres mesos més del previst pel mal estat en què s’han trobat les xarxes de serveis, i per modificar el projecte inicial en funció d’algunes demandes dels veïns. En total, entre la primera i la segona fase, el Districte d’Horta-Guinardó hi haurà invertit dos milions i mig d’euros per transformar aquest interior d’illa en un espai per al gaudi dels veïns i de comunicació a peu entre dos grans eixos viaris del barri: l’avinguda del Jordà i el carrer de Natzaret.

Durant la seva visita a Sant Genís dels Agudells, la regidora Mercedes Vidal també ha anunciat als veïns que està previst adjudicar les obres del camp de futbol del barri aquest mes de gener i que abans de l’estiu s’iniciarà la reforma del casal de gent gran.