Els veïns del barri de Vallbona ja travessen pel nou camí del rec Comtal. Les obres s’han d’acabar al desembre, però el pas ha guanyat en alguns trams fins a dos metres d’amplària i seguretat. A més, s’hi ha instal·lat els sistemes de contenció de les aigües. JOSÉ LUIS CONEJERO, AV Can Sant Joan (Montcada i Reixac) “Parece mentira cuando empezamos la lucha los vecinos por lo degradado que estaba esto a verlo ya un camino por el cual pueden pasar los vecinos, con los carritos, con los cochecitos, una cosa que ya es una delicia.” Actualment, s’hi instal·len les tanques de seguretat de les vies del tren i la il·luminació del camí. Però la principal reivindicació dels veïns és la neteja del talús. A hores d’ara ja hi ha un acord per dur-ho a terme, però el Consorci del Besòs encara està reajustant el pressupost per incloure aquest punt. ÁNGEL CAMPANO, veí de Vallbona “El talud es primordial que lo limpien. Supongo que será difícil limpiarlo pero deben hacerlo porque sinó nos quedará el talud sucio de años y años y años, con una cosa estupenda que están haciendo en la parte de abajo.” Els veïns també reclamen la retirada d’alguns arbres secs i caiguts per seguretat en el tram final de Vallbona. De moment, però, en aquest espai s’ha guanyat en mobilitat i s’ha connectat el rec amb la plaça del Primer de Maig.

El nou camí del rec Comtal ja està obert als veïns de Vallbona i Can Sant Joan (Montcada i Reixac). Les obres de remodelació d’aquest pas, molt transitat, acabaran al desembre però els veïns ja el travessen. En alguns trams s’han guanyat fins a gairebé dos metres d’amplada.

Fins ara el pas era un camí de terra que s’havia anat estrenyent per la crescuda de les aigües i les tempestes. Els veïns amb cadira de rodes, carros de la compra o cotxets de bebès ho tenien complicat per circular-hi. Després d’anys de reivindicacions, les obres de remodelació del pas van començar a la primavera i està previst que s’acabin al desembre, però els veïns ja poden passejar de forma segura per un camí pavimentat i ample.

Els veïns reclamen ara que es netegi també el talús de l’altra vora de la sèquia, que acumula runa i brossa des de fa molts anys. Aquest punt no estava pressupostat i ara el Consorci del Besòs està reajustant el projecte per poder incloure la neteja d’aquesta zona. A hores d’ara es treballa en la instal·lació de noves tanques de seguretat que delimitin el camí i les vies de Renfe. També es col·locarà enllumenat a nivell de terra.