Aquesta nit veïns, socis i amics s’asseuran per primer cop en aquestes butaques per la inauguració del nou teatre dels Lluïsos. L’estrena anirà a càrrec de la companyia de la casa, Sotacabina Teatre. MARC CAMPRODON, codirector i actor “Molta il·lusió perquè és el teatre, som la companyia amateur oficial dels Lluïsos de Gràcia i creiem que el més lògic era que el poguéssim estrenar nosaltres.” Fa 130 anys es va estrenar el primer teatre de l’entitat gracienca amb l’obra ‘Les heures del mas’. Ara, amb tot l’edifici i la platea del teatre nous, ‘El somni d’una nit d’estiu’ inicia la nova etapa dels Lluïsos. MARC CAMPRODON, codirector i actor “Que poguessin sortir molts actors i a part és un clàssic força conegut i creiem que era una bona opció per estrenar el teatre.” Fins a 16 actors surten a escena en aquesta coneguda obra de William Shakespere. Les històries es van desencadenant en un bosc, en què el tema principal són el somni i la realitat. Precisament, per als actors de Sotacabina Teatre i els socis de l’entitat, el que era un somni ha acabat sent una realitat. MARC CAMPRODON, codirector i actor “Ha sigut llarg, tots hem passat nervis per veure com quedaria, què tindríem, quin teatre aconseguiríem i per nosaltres és el somni de poder estrenar un teatre nou. Manté l’essència del que era però tenim unes condicions molt diferents i estem contents”. L’obra es podrà veure també dissabte i diumenge, dia en què es farà la inauguració oficial dels nous Lluïsos amb una festa al terrat i diverses activitats.

Després d’un any d’obres, els nous Lluïsos de Gràcia són una realitat. I per celebrar-ho, aquest diumenge han organitzat activitats per a infants i joves i una festa en un dels espais que han guanyat amb la reforma: el terrat.

També s’inaugura la nova sala de teatre, que s’estrena amb ‘El somni d’una nit d’estiu’. La interpreten fins a 16 joves actors de la companyia amateur de l’entitat, Sotacabina Teatre, que es va crear com a escola de formació fa més de 30 anys. L’obra de Shakespeare anirà de gira per Catalunya durant el primer quatrimestre de l’any, programada per l’Espai A.

El teatre va ser construït l’any 1881 i les galeries, el 1998. La primera obra que s’hi va representar va ser ‘Les heures del Mas’, de Serafí Pitarra. Però no va ser fins més endavant, amb la represenatció de ‘Los pastorcillos en Belén’ que va començar la tradició teatral de l’entitat, que ha continuat fins als nostres dies. Joan Lluís Bozzo o Rosa Novell van sortir del viver de teatre dels Lluïsos.

En aquesta nova etapa, Lluïsos Teatre es vol especialitzar en la programació de titelles i la promoció del teatre jove.