Els veïns ja han estrenat els 20.000 metres quadrats de jardins de la Casa de l’Aigua. Aquesta urbanització pretén impulsar les activitats a l’equipament. Per això s’han millorat les connexions amb la Trinitat Nova i Torre Baró. També s’han creat espais de lleure, de zona verda i un gran mirador sobre l’entrada a Barcelona. ANTONIO MARTÍ, veí “Ja era hora, estava molt deixat això. Per aquí dalt no havia pujat jo encara. Però mira, com que vaig amb això no camino gaire però avui m’ha donat per venir per aquí i ho veig preciós, molt maco.” RAMON CASAS, president de l’AV Trinitat Nova “Sí que abans estava això completament tancat però sí queda així obert crec que es podrà fer molta cosa. Vindrà molta gent.” Les obres haurien d’haver acabat la legislatura passada, però ha acumulat problemes. Encara s'han d'instal·lar algunes baranes i reduir l’espai del paviment del mirador. RAMON CASAS, president de l’AV Trinitat Nova “Queden coses per fer i coses per polir. Trossos que no estan segurs encara. Com la part aquesta del mirador i a la part del darrere de l’amfiteatre que el volen fer per actes i demés.” Els veïns esperen que es facin ràpid totes les actuacions pendents per recuperar aviat els horts urbans, que s’han resituat a la part baixa del recinte.

Després de la rehabilitació de la Casa de l’Aigua com a equipament per al barri, ara tot just es dóna per acabada la urbanització de l’entorn, un espai de 20.198 m2. Gran part de les actuacions han estat cofinançades entre l’Ajuntament de Barcelona i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), i han consistit a construir un gran jardí i espais adaptats per a activitats a l’aire lliure. A més, s’hi ha instal·lat un mirador en forma de pont amb vistes a l’entrada de Barcelona i el Vallès, i s’han millorat els accessos cap a l’avinguda de Vallbona (Torre Baró), la Meridiana i la resta de la Trinitat Nova.

Queden pendents, però, algunes actuacions per solucionar problemes de seguretat, com ara al mateix mirador, que té un paviment amb una separació excessiva, o la instal·lació de tanques en alguns punts. També falta adaptar uns graons a la grada.  Un cop fetes totes aquestes millores, els veïns esperen que es lliurin els horts urbans, que s’han recol·locat a la part baixa dels jardins.

El conjunt d’actuacions a la Casa de l’Aigua i el seu entorn ha tingut un pressupost de 3,9 milions d’euros, per rehabilitar els edificis modernistes i adaptar l’entorn.