En declaracions a Barcelona FM, el portaveu de Nou Barris Cabrejada Albert Recio, ha dit que l’entitat només assistirà a l’inici del plenari per manifestar que, tal com s’ha convocat, el ple no té condicions de tractar els problemes que hi ha al districte. En critiquen l’hora -les sis de la tarda-, que impossibilita que molta gent hi pugui assistir. “La visió que tenim és que això s’ha fet és perquè vinguin a protestar, que vinguin una hora a cridar i així cobrim l’expedient” diu Recio, que insisteix que l’entitat vol un ple tranquil en què es discuteixin arguments i polítiques. “Tenim la impressió que no hi ha voluntat de fer-ho”, diu.

Els membres de Nou Barris Cabrejada Diu Prou consideren que tenint a tocar les eleccions del 24 de maig, tenen la sensació que l’Ajuntament ja està de tancament “no només el govern, també els partits majoritaris”. Ha avançat que l’entitat farà un debat electoral amb representants dels partits per parlar dels problemes que té plantejat el districte.

Sense novetats a l’informe de Rognoni

Respecte a l’informe presentat aquesta setmana per la regidora de Nou Barris, Irma Rognoni, en què es feia constar que en el darrer mandat s’havien multiplicat les ajudes econòmiques i en alimentació, l’entitat diu que les dades ja es coneixien i que la major part ja les van incorporar a un informe propi. “No hem dit mai que no fan res, el que diem és que això és insuficient per la magnitud dels problemes que tenim als barris”, diu Recio, que ha posat com a exemple un estudi de l’entitat a un barri petit, Can Peguera, que constatava la magnitud de problemes com l’atur i la manca d’habitatge.

La decisió de convocar el plenari extraordinari es va prendre en la darrera junta de portaveus del districte, en què hi ha representants de CiU, el PP, el PSC i ICV-EUiA. Es tracta del primer acte monogràfic que es farà a Nou Barris sobre aquest tema, es preveu que s’allargui més d’una hora i serà previ al ple ordinari de districte.

De la seva banda, Xavier Trias ha explicat a BTV que creu que és un error que els veïns no vulguin entrar en la discussió, referint-se a l’absència d’aquest dijous al ple. Sobre la compareixença de la regidora Rognoni, l’alcalde ha dit que “explicar el què es fa a Nou Barris no pot molestar”.