Feia tres anys que la neu no agafava a Barcelona. La nevada d’aquest dilluns, 12 de febrer, va deixar el Tibidabo i Collserola ben enfarinats. La temperatura freda de la nit, amb un grau sota zero a l’observatori Fabra, i mínima que no ha passat dels tres graus a tota la ciutat, han fet que la neu hagi aguantat, tot i que s’anirà fonent al llarg del matí. A primera hora d’aquest dimarts, però, el Parc del Tibidabo ofereix imatges de postal.

Vista del Tibidabo endemà nevada

 

La carretera de l’Arrabassada i la de Vallvidrera, que van quedar tallades durant una estona fins que hi van poder passar les màquines llevaneu, han restablert el trànsit. I també recuperen el servei habitual els transports públics. La nevada va afectar les línies 111, 118, 185 i 128, que recorren la zona de Vallvidrera, Tibidabo i les Planes. Des de mig matí d’aquest dimarts, però, els autobusos circulen amb normalitat.

 

Bus 111 Tibidabo endemà nevada

 

La neu va caure entre les vuit i les 10 de la nit per damunt dels 300 metres. El cim del Tibidabo va quedar blanc, amb fins a cinc centímetres de neu, i Collserola també es va emblanquinar. L’Ajuntament va activar el Pla d’emergència municipal per neu i gel, que inclou la recomanació de no circular i optar pel transport públic soterrat si és possible. També es va haver de tallar la carretera de l’Arrabassada i la de Vallvidrera.

L’Ajuntament desactiva el Pla d’Emergència Municipal per Neu i Gel

El protocol, que inclou la recomanació de no circular i optar pel transport públic soterrat si és possible, es va activar dilluns a les nou del vespre. Mentre ha durat l’alerta els equips d’Ecologia Urbana han estat activats i preparats per actuar en cas necessari. A més s’han escampat 28 tones de sal per prevenir els efectes de la neu i el gel i s’hi han dedicat 55 operaris i 16 vehicles equipats amb pala llevaneus i escampador de sal.