És l’estrella Betelgeuse, de la constel·lació d’Orió, però es fa dir Bet. És curiosa de mena i vol conèixer la Terra, així que contacta amb l’Estel, una nena de 9 anys. De seguida es fan amigues espacials. Aquest és el títol de la nova sèrie de contes escrits per Teresa Vergés. L’autora ens ensenya l’esbós de la primera entrega, en què l’estrella d’Orió descobrirà la Festa Major de Gràcia. TERESA VERGÉS, autora “Acompanya la nena a fer les activitats que fan als carrers, els gegants, quan els veu la primera vegada, s’espanta moltíssim, amb els diables, amb les espurnes, les veu com ella i es posa a jugar amb les espurnes, però les espurnes de seguida s’apaguen, comença a aprendre coses.” ‘El somni de l’Estel’ és el primer conte. Barreja il·lustracions, fotografies i codis QR que donen més informació sobre elements de la cultura popular. Aquestes aventures volen ser pedagògiques i acostar aquesta realitat als infants. TERESA VERGÉS, autora “La part de fantasia és la part de l’amistat de les dues protagonistes, però la resta són temes reals tractats des de la peculiaritat de les persones que ho toquen, no d’una informació que puguis trobar a tot arreu.” L’argument de cada conte són històries de la nostra cultura o llocs emblemàtics que puguin despertar la curiositat dels nens. A partir de desembre, ja hi haurà el primer volum d’una col•lecció que s’anirà fent gran.

L’autora dels contes és la Teresa Vergés, molt vinculada a la Vila de Gràcia. Per això, ha volgut escriure sobre la festa major del barri en el primer llibre. A la col·lecció “Amigues Espacials”, Vergés ha volgut escriure des de la mirada dels més petits. Es tracta d’històries per conèixer diversos temes de la realitat més propera per als nens, més enllà del dia a dia: tradicions populars, llocs emblemàtics o temes culturals o d’interès humà. L’aventura la protagonitza una estrella de la constel·lació d’Orió, la Betelgeuse, que és molt curiosa i que vol esbrinar què hi ha darrere del planeta blau, la Terra. Coneixerà l’Estel, una nena de nou anys que li ensenyarà el seu entorn. I abans que res, la Festa Major de Gràcia, amb els diables, gegants, castellers i guarnits.

La sèrie continua amb el Zoo, la Sagrada Família, els instruments musicals i l’univers. La idea és que els infants puguin acabar fent propostes dels temes que els interessen, i que es tracti de contes pedagògics, tant des del punt de vista de les informacions que apareixen en el text -el respecte als guarnits de la festa major, l’amor als animals-, com també pels codis QR que s’introdueixen per trobar més informació. De fet, l’autora explica, que s’ha adreçat a les fonts, per tenir la informació de primera mà i poder traspassar anècdotes o curiositats als lectors. ‘El somni de l’Estel’ és el primer conte d’un seguit que a partir de desembre començaran a caminar.