La discapacitat intel·lectual no està renyida amb la creativitat. Això és el que han demostrat els usuaris dels 17 equipaments que han acceptat el repte del centre ocupacional Can Carreras - Asproseat. Han creat 19 curtmetratges per al festival CADI, el primer certamen per a persones amb discapacitat. RAMÓN MARTÍNEZ, actor "Vam fer una pel·lícula, que encara en falta un episodi. Es diu 'El común del agua' i l'anem muntant. Però a poc a poc, perquè ens costa molt. Tracta de la sequera. A nosaltres ens agrada que ens gravin." Els usuaris de Can Carreras han dedicat dos anys a crear el festival, amb el suport dels educadors. La idea ha estat fomentar la sociabilitat i posar fi a estereotips alhora que superen dificultats. CRUZ, actriu "Una mica perquè entre que nos juntamos, lo hablamos y lo hacemos és una mica complicat. Però aquest objectiu ho fem entre tots i ho fem molt bé." MONTSE SERRANO, organització del festival CADI "Ha sido difícil pero, ha costado mucho pero mira, al menos ha valido la pena. Y que la gent vea que nosotros también podemos hacer algo. Que también valemos para hacer esto." La recompensa a l'esforç ha estat l'èxit de públic i participació, cosa que els anima a pensar en una propera edició.

Fa dos anys els usuaris del centre ocupacional Can Carreras – Asproseat, amb seu a Nou Barris, van tenir una idea: motivar la resta de centres ocupacionals de Catalunya a crear un curtmetratge amb el qual participar en un festival. És el CADI.

Després de molta feina i el suport dels educadors, el festival de curts amateurs de ficció de persones amb discapacitat intel·lectual, el CADI, ha mostrat 19 obres procedents de 17 centres. Un gran èxit per a la primera edició d’un certamen que ja pensa en la propera edició. La intenció dels educadors amb aquest projecte ha estat aprofitar el procés com a eina de desenvolupament i creixement personal i social. La celebració del festival ha tingut lloc del 6 al 10 d’octubre al Centre Cívic Navas.