El Centre Obert de Navas fa més de 20 anys que ajuda nens i adolescents a fer els deures. Actualment, són més de 60 usuaris cada tarda i és només una de les activitats educatives d’aquest equipament del barri. CÉSAR MARCOS, director Plataforma Social Navas "És un recurs que busca la igualtat d'oportunitats per als infants i adolescents amb més dificultats de la nostra societat." Aquest és un dels 16 equipaments, serveis i entitats que figuren en aquesta exposició. N'hi ha de caire religiós, social, cooperatiu o cultural. Cadascú ha elaborat el seu plafó, en el qual mostren les activitats que han fet el darrer any. La mostra vol posar en relleu la tasca que desenvolupen les entitats i equipaments de Navas. VICENTE SANGUINO, tècnic del Pla Comunitari de Navas "Al ser un barri tan petit, a vegades no donen importància tot el que fan i la gent del barri no sap tampoc quines són les activitats que es fan dintre del mateix barri." ALBERT ISERTE, president de l'Associació de Veïns de Navas "Per donar a conèixer els veïns del barri i els que no són del barri, d'allò que fem i que s'aproximin i els podem ajudar. És la nostra feina, la feina de l'associació." L'exposició "Això passa Navas!" es pot veure al centre cívic del barri fins al 2 de febrer. Aquest dia la mostra es clausurarà amb una xerrada sobre participació ciutadana.

16 entitats de Navas ensenyen els veïns i usuaris del centre cívic del barri quines són les activitats i projectes que desenvolupen. En forma d’exposició, i a través de fotografies, documents i cartells, reivindiquen la tasca que fan dia a dia.

Navas és un barri del districte de Sant Andreu des de 1993. És petit, actualment té uns 23.000 habitants que representen el 15% de la població del districte, i hi ha una trentena d’entitats. Una mica més de la meitat, 16, han decidit visualitzar i donar a conèixer als veïns del barri quines entitats hi ha a Navas i quines activitats fan. Per fer-ho han elaborat uns grans cartells on han enganxat fotografies, documents i diverses manualitats. En aquests, s’especifiquen les dades de contacte de cada entitat i s’hi pot trobar molta informació útil.

L’exposició s’anomena ‘Això passa a Navas‘ i està organitzada pel Pla Comunitari del barri. Hi participen entitats de l’àmbit educatiu, socioeducatiu, sanitari, la parròquia Sant Joan Bosco o l’Associació de veïns de Navas. És la primera vegada que les entitats del barri organitzen aquesta exposició. La mostra es podrà veure fins al 2 de febrer al Centre Cívic de Navas. Aquell dia, es farà una xerrada que girarà entorn de la participació ciutadana.