El Leandre s'encarrega, primer, d'avisar els clients i passar-los la lletra de la nadala del dia. Per fer-ho, compta fins i tot amb la col·laboració de professionals del cant. MARIA DOLORS CORTÈS i MADÓ ROCAMORA, clientes “- Només és qüestió de donar l'entrada i ja segueixen. I mirar una mica la tessitura. Perquè clar, la nostra potser és més aguda. I, aproximadament, a un quart d'onze comença el concert. EMILI FARRÉ, client “Hi ha una complicitat en aquests moments i en aquests dies. I fa barri, som barri.” ALICIA CABEZAS, clienta “A mi em sembla molt bé, crec que dóna com molta alegria i que fa més Nadal.” Cantar nadales al cafè Dole s'ha convertit en una petita tradició. Va sorgir quan uns clients alemanys van suggerir que a Catalunya no s'acostumava a cantar, com si es feia al seu país. LEANDRE MATEU, propietari del Café Dole “I diuen: “Aquí sou sosos perquè no canteu”. I dic: ‘Com que no cantem?’ Dic ’vinga va, és Nadal, vinga, cantem una cançó de Nadal’.” Alguns dels clients ja són veterans en el tema i hi vénen expressament. Per a uns altres, però, és tota una sorpresa. CLÀUDIA CARBONELL, clienta “Hem vingut aquí que hem acabat de la universitat i ja hem acabat la carrera i hem vingut a celebrar-ho aquí i la veritat és que no ho sabíem però bé, crec que és una tradició molt maca.” LEANDRE MATEU, propietari del Café Dole “Agermana molt el cantar i bé, fa caliu, sí.” Fins el dia abans de Nadal cantaran cada matí, amb els parroquians de sempre i tots aquells qui s'hi vulguin afegir.

Quan uns clients alemanys li van dir al Leandre que els catalans no cantàvem gairebé mai, ell s’ho va agafar com un repte. Eren festes de Nadal i va decidir que al seu bar, el Cafè Dole, s’hi cantarien nadales. D’això fa tres anys i ja s’ha convertit en una tradició.

Ha aconseguit involucrar dues clientes que dirigeixen el cor improvisat que es crea cada dia a l’hora d’esmorzar: la Maria Dolors Cortès i la Madó Rocamora. Expliquen que és molt important trobar el to perquè tothom s’hi pugui sentir més o menys còmode, “però una vegada comencem la cançó totes les veus es van homogeneïtzant”, diu la Madó, que també explica que sempre acaba sortint una nadala de la qual tots estan satisfets. I és que, segons els clients, cantar nadales conjuntament fa que tothom s’animi i que l’esperit nadalenc envaeixi aquest bar de 35 metres quadrats.