El que han pintat fora és el que els agradaria que hi hagués dins. Així reclamen al Besòs i al Maresme un equipament per a joves a l’antic cinema Pere IV, un edifici de propietat municipal. JOAN MARTÍNEZ, Assemblea de Joves del Besòs “Era un espai buit on no hi havia res i vam dir, com podem cridar l’atenció del barri perquè la gent se’n adoni que aquest espai falta.” Van aconseguir el permís per a la intervenció i van contactar amb una plataforma d’artistes, RebobinArt, perquè els ajudessin a contactar amb un pintor del barri. Es van reunir amb ell per explicar-li què volien que sortís al mural. “Lo hice conjunto también con los que bailan y me gustó mucho poder poner ahí una pizarra que reivindica ‘volem equipaments’.” El va pintar en un cap de setmana amb una grua de grans dimensions. Està inspirat en Mariscal i en el ‘13 Rue del Percebe’, d’Ibáñez. CAMIL ESCRUELA, artista “Estic súper orgullós d’haver pogut plasmar el meu art i a sobre ajudar el barri fent-lo més bonic i a veure si surt un equipament entre tots.” Esperen que l’acció serveixi per començar a treballar amb l’Ajuntament en un projecte per recuperar l’edifici com a casal de joves. Actualment no hi ha cap equipament d’aquest tipus ni al barri ni als entorns.

Els qui no hagin passat darrerament per davant de l’antic cinema Pere IV, al carrer d’Alfons el Magnànim, s’enduran una sorpresa quan ho facin. Un mural de grans dimensions presideix ara la façana de l’immoble, de propietat municipal, per demanar que esdevingui el casal de joves del Besòs i el Maresme.

L’autor d’aquesta obra reivindicativa d’art urbà és el Camil Escruela, un pintor del barri amb qui els promotors de la iniciativa van contactar a través de la plataforma d’artistes Revovinart després d’aconseguir els permisos per poder dur-la a terme. S’ha inspirat en Mariscal i en el ’13 Rue en el Percebe’ d’Ibáñez per simular una vidriera on es poden veure tots els usos que podria acollir l’equipament per a joves que es reclama.