A més d’una gimcana i una paella popular, molts han aprofitat per visitar les noves instal·lacions, situades als baixos d’un edifici d’habitatges de nova construcció al carrer de Robert Robert. Aules, despatxos, espais de joc i fins i tot una cuina eren avui nous de trinca, però ja estaven decorats amb fotos dels darrers anys d’activitats de l’esplai Muntanyès o un arbre dels desitjos on tothom podia penjar-hi el seu.

A l’acte d’inauguració hi han anat molts dels 80 voluntaris i fins a 250 nens i joves que participen a les activitats de lleure del Centre Obert Muntanyès, juntament amb els educadors, gestors i dirigents de la Fundació Pare Manel. Alguns fa molts anys que hi col·laboren. Com la Sandra Pardo, vicepresidenta de la fundació, que ha aprofitat la seva intervenció a l’acte per recordar la llarga història d’aquest esplai, que ha anat creixent amb activitats i reunions a les escoles del barri, però també en tota mena de locals, bars i espais al carrer.

Un esplai que ve de lluny

Els darrers anys han tingut la seu al Casal de Barri del Verdum. Un dels educadors, Dani González, després d’agrair la bona convivència al casal amb la resta d’entitats, subratlla la millora que representa poder disposar d’espais propis, que els nens i joves poden ambientar per a cada taller, i guanyar equipaments com una cuina o connexions d’àudio i d’Internet a totes les sales, per poder fer-hi tallers audiovisuals.

La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, i el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglésies, han felicitat la Fundació Pare Manel per la feina feta. A l’acte ha assistit també el president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch. L’ajuda de les administracions ha fet possible aquest nou centre, però també les aportacions d’entitats privades, com la Fundació Esico (que, en dissoldre’s, va donar part dels seus fons a aquest projecte) o l’empresa Nexica, que hi col·labora amb els seus escriptoris virtuals i aplicacions educatives.

“Aquest és un projecte que ha anat creixent a poc a poc” i “amb la participació de molta gent”, destaca el rector de la parròquia, Manel Pousa, ànima de tota aquesta acció social i comunitària. A l’entrada del nou centre obert hi ha escrita una frase seva que diu “aquesta és una història de barri”.