Els cafès al bar Atmans de les Corts són tot un espectacle. Darrere de la barra hi ha el Miguel Lamora, un campió mundial en “art latte” o, el que és mateix, en l'art de fer dibuixos amb la llet. Explica que l'èxit no depèn tant de l'habilitat com de la qualitat dels productes. MIGUEL LAMORA, barista “Simplemente hay que hacer una buena base de expreso, que es lo que te va a ayudar posteriormente a hacer los dibujos. Intentar que la base sea homogénea, cremosa, para que se puedan combinar los ingredientes entre ellos y así crear formas. Tiene que ser todo muy elástico. Tiene que tener la temperatura apropiada para que cuando se combinen la leche con el café, lo hagan de la mejor manera posible.” El Miguel fa més de 12 anys que es forma com a barista i reconeix que el cafè és la seva debilitat. Ha estudiat a Londres i ha participat en nombrosos concursos arreu del món. Sap bé quin és el secret d'un bon cafè. “Una buena extracción de expreso, que el grano sea bueno, que la máquina esté limpia. Eso es lo que hace que el café no sea solo una experiencia visual, si no que tienes una experiencia completa y el cliente se va con buen sabor de boca.” La cafeteria Atmans està dins de Coocció, un espai per a professionals de la gastronomia ubicat a les Corts. I cada vegada hi ha més clients que hi van seduïts pel cafè del Miguel. ALBERT PRADELL, client “Sempre que passo per aquí, vinc a prendre un cafè amb el Miguel perquè marca la diferència.” A banda d'Atmans, el Miguel té altres projectes en ment, com organitzar els campionats d'Espanya de baristes, sempre amb l'objectiu de promocionar la cultura del cafè.

L’art del cafè amb llet és l’art de fer dibuixos amb la llet sobre el cafè. I, segons el Miguel, s’aconsegueix “amb una bona base d”expresso’ -que és el que ajuda per després fer els dibuixos- i intentant fer una base homogènia, cremosa, perquè es puguin combinar els ingredients entre si i crear les formes”.

A banda del cafè, a l’Atmans també s’intenta que tots els productes siguin de proximitat i de qualitat. A més, la cafeteria està ubicada dins l’espai Coocció, una incubadora gastronòmica que assessora les persones que volen emprendre en el món de la gastronomia.