L'Eugenio Sanz treballa al Mercat de les Tres Torres des que va obrir al públic a finals dels 50. Va començar com a dependent i ara té una carnisseria. Després de quasi 60 anys, mai no hi havia vist una reforma com la que s'ha completat ara. Està encantat. EUGENIO SANZ, president de la Junta de Comerciants del Mercat de les Tres Torres “Con las obras de remodelación, desde mi punto de vista profano, pero por lo práctica, que hemos aumentado más de un 50 o un 60 % de luminosidad natural, cosa que antes no existía ninguna más que la que entraba por las puertas de entrada. Hoy en día se ve una amplitud, se ve precioso, vamos.” Per guanyar espai i augmentar la llum natural s'ha tret el fals sostre que hi havia i s'ha substituït la coberta. Això sí, s'han mantingut les bigues originals del mercat. Segons els comerciants, la reforma era molt necessària perquè hi havia goteres i quan plovia molt hi havia inundacions. LOURDES CAÑADILLA, xarcutera al Mercat de les Tres Torres “Apart de la llum, han pintat. Això fa la sensació de més netedat i sobretot seguretat, no? Perquè clar, ja com estava; doncs era perillós.” XAVI GONZÁLEZ, peixater al Mercat de les Tres Torres “Sobretot per imatge, perquè el mercat estava molt malament. I a part ha guanyat en llum. Amb tot una mica. I a la clientela li agrada. És que el mercat és molt important al barri. No és com una gran superfície. S'han de cuidar els mercats.” EULÀLIA SAN VICENTE, clienta del Mercat de les Tres Torres “Et mires el sostre i es veu molt polit i molt net. És clar, es veu millor”. En les properes dues setmanes se substituirà l'enllumenat actual per una instal·lació amb LED. El que encara no està decidit és si es climatitzarà el local.

El Mercat de les Tres Torres ha obert aquest dimarts al públic després que hagin conclòs les obres de millora que es van encetar l’última setmana de juliol. S’ha tret el fals sostre que hi havia i s’ha substituït la coberta, aconseguint més amplitud a l’espai i molta més llum natural. Els comerciants asseguren que aquesta reforma, la primera en gairebé 60 anys d’obertura, era molt necessària perquè hi havia goteres i quan plovia molt hi havia inundacions. L’Ajuntament ha invertit uns 350.000 euros en aquesta actuació.

L’Eugenio Sanz entrava aquest dimarts al Mercat de les Tres Torres com ha fet des de fa 59 anys. Va començar com a dependent i ara té una carnisseria. És el president de la Junta de Comerciants d’aquest mercat que ha experimentat la primera reforma important des que es va construir el 1958. S’ha tret el fals sostre que hi havia i s’ha substituït la coberta de l’edifici, que tenia unes plaques de fibrociment deteriorades, així com els canals de recollida d’aigües, que estaven en mal estat. S’han conservat, això sí, les bigues originals de l’edifici, tot i que s’han instal·lat nous elements estructurals de fusta laminada i acer. Els comerciants asseguren que la reforma feia molta falta, perquè quan plovia en gran quantitat tenien inundacions. “En el mercado se habían puesto muchos parches, pero no habíamos tenido una remodelación como esta, con la que hemos conseguido un incremento en la entrada de luz natural de más de un 60 %. Antes, la luz se reducía a la que entraba por las puertas. También hemos conseguido más amplitud, se ve precioso”, explica Sanz.

Quan l’Eugenio Sanz va començar al mercat hi havia només sis parades. Ara hi ha 16. La Lourdes Cañadilla hi treballa en una com a xarcutera. Està encantada amb la reforma. “A part de la llum, han pintat, i això fa la sensació de més netedat i sobretot seguretat, no? Perquè és clar, com estava abans, doncs era perillós. Tot i que hem deixat de donar servei durant unes setmanes per les obres, els clients, tot i que al principi rondinaven, ara estan contents”, assegura Lourdes. “Les obres eren necessàries sobretot per imatge, perquè el mercat estava molt malament. L’edifici ha guanyat en llum. Amb tot una mica, de fet. I a la clientela li agrada. El mercat és molt important per als veïns. No és com una gran superfície. I s’han de cuidar els mercats perquè fan barri”, opina Xavi González, que regenta una de les parades de peix d’aquest mercat. “Ara mires el sostre i es veu molt polit i molt net. Es veu molt millor”, afirma Eulàlia San Vicente, clienta habitual del mercat.

L’Ajuntament ha realitzat una inversió d’uns 350.000 euros. Els treballs, tot i que el mercat s’ha obert al públic oficialment, continuaven aquest matí. Els operaris ultimaven la instal·lació d’unes cortines elèctriques que permetran regular l’entrada de llum. A més a més, en unes setmanes se substituirà l’enllumenat actual per un de LED. El que encara no està decidit és si es climatitzarà aquest mercat, de planta sensiblement trapezoïdal i que fa aproximadament uns 540 m2. Aquest dijous, 8 de setembre, se celebrarà l’obertura a partir de les 13.30 hores, amb un aperitiu obert a tothom.