La masia de Can Mestres és el primer hort urbà que va tenir la ciutat i un dels pocs que també disposa de granja. Hi ha gallines, conills, cabres i ovelles. En les darreres setmanes, però, ha augmentat el bestiar amb el naixement de sis xais. MONTSE MAIN, responsable de la masia de Can Mestres “Ara mateix hem tingut parts molt bons i són molt bones mares. Només hem de deixar les cries amb les seves mares i tenir-les ben alimentades i tenir ben netes les instal·lacions i amb molta aigua, també.” Des del primer dia, l'Ismael i el José són els encarregats de cuidar els animals. Ells són voluntaris d'aquest equipament municipal i s'ocupen de netejar-los i donar-los de menjar. Una feina que no entén de caps de setmana ni dies festius. ISMAEL BORDERAS, pastor de Can Mestres “Al matí els traiem a pasturar i sobre la una els tanquem i ja tenen menjar per tota la tarda. Tornem cada dia, cada dia i a nosaltres això ens dóna una il·lusió. La gent gran necessitem estar il·lusionats. Això ens dóna vida.” La masia és una aula d’educació medioambiental per a les escoles. Però tothom qui vulgui veure les noves cries, també poden fer-ho en visites de cap de setmana.

La masia de Can Mestres va ser la primera de la ciutat a convertir-se en un hort urbà. Té 52 parcel·les que cada cinc anys l’Ajuntament adjudica per sorteig, però també disposa d’una granja. Hi ha des d’oques o gallines, fins a conills, cabres o ovelles. En les darreres setmanes aquest equipament municipal ha augmentat el bestiar amb el naixement de sis xais. Són quatre mascles i dues femelles i es troben en perfecte estat.

Els encarregats de cuidar els animals són voluntaris com l’Ismael o el José. Són jubilats i, tot i els esforços que significa mantenir el bestiar net i ben alimentat, per ells és una il·lusió. Gràcies a la seva tasca les cries creixen dia a dia. Un cop es facin grans, aquest equipament municipal les donarà a una granja més gran, ja que l’espai de Can Mestres és força limitat.

Gràcies al programa Com funciona Barcelona?, la masia de Can Mestres també és una aula d’educació ambiental que acosta a l’alumnat de les escoles com funciona un hort i una granja. Però l’oferta va molt més enllà: les famílies que vulguin visitar aquestes instal·lacions també ho poden fer els caps de setmana de 10 a 14 h.