'Diez veces siete' és l’autobiografia novel·lada de Maruja Torres més especial. No és el primer text en què l’escriptora parla de la seva vida, però en aquesta ocasió qui la coneix, diu, ho fa sense embuts. ÁNGELES AGUILERA, editora de l’editorial Planeta "Ésta es quizás mucho más profunda y sincera, con una lectura muy sencilla pero más sincera, yo creo que por la atalaya de la edad y la sensación de que ya no hay nada que ocultar." El llibre recull vivències que expliquen, en part, la seva personalitat molt marcada, per haver nascut al barri del Raval. Un barri al qual estima i del qual va aprendre, de molt joveneta, que s’havia d’espavilar ràpidament. ÁNGELES AGUILERA, editora de l’editorial Planeta "Es esa infancia en el Raval tan tremendo, que cuenta cosas de su madre, de su padre, cómo eran esos años de las prostitutas, pero también ese balcón al que ella se asomaba y veía esa vida que la hizo la mujer que es hoy." El Raval va ser l’escenari, també, de molts moments compartits amb grans amics, alguns dels quals ara ja han desaparegut. Igual que els amics, els companys de redacció dels diaris en què va treballar també eren la seva família. Per això, confessa, que la va marcar el final de la relació amb ‘El País’ després de 30 anys. ÁNGELES AGUILERA, editora de l’editorial Planeta "El País le dió muchas cosas y eso lo reconoce, se sintió dolida por la manera en cómo la apartaron, es lo que no perdona. Ella con este libro no hace una venganza, hace un relato de los hechos que quiere contar, cómo fueron según su versión." L’escriptora i periodista continua molt activa. I, tal com ella explica a ‘Diez veces siete’, ara també ho fa a través de les xarxes socials. És allà on expressa, amb el seu estil característic, la seva opinió sobre qualsevol tema.

Maruja Torres va fer 70 anys el 2014. A la seva vida, com ella explica a ‘Diez veces siete’, cada set anys hi ha hagut un fet que l’ha obligat a reinventar-se, a fer un gir a la rutina del moment. Qui va provocar en part aquest llibre va ser la manera en què ‘El País’, diari que havia estat la seva família professional durant tres dècades, la convidava a marxar.

A ‘Diez veces siete’ Maruja Torres no fa un repàs cronològic de la seva vida, sinó un repàs de sentiments, de sensacions, en què el barri del Raval té un paper molt important. Ella hi va néixer i també hi va viure i, el més important, va veure i aprendre coses que han contribuït a formar la seva personalitat. El llibre també fa mencions especials a la pèrdua de grans amics, com Anna Moix o Manu Leguineche, a qui ella considerava la seva família. Aquesta autobiografia novel·lada, doncs, és especial, perquè a la Maruja Torres de sempre, llesta, irònica, ràpida i aguda, se li suma una dosi encara major de la sinceritat a què ens té acostumats.

Aquest és un dels llibres que podreu trobar per la ciutat si aquest Sant Jordi jugueu al Barri&Llibre.