A dos quarts de sis de la tarda comencen els entrenaments. QUIM PÉREZ I DAVID GÓMEZ, esportistes “Ens ensenyen a fer regals, tàctiques, com xutar fort, com regatejar bé...” Per l'Associació Esportiva les Corts passen més de 1.000 esportistes, dels quatre anys fins a l'edat adulta. Tota una fita per una entitat que aquest any celebra 40 anys i que va ser la primera escola d'iniciació esportiva del barri. MONTSE MAS, presidenta de l’AE les Corts UBAE “L'any 76 l'educació física escolar encara era un model molt paramilitar. I en canvi la nostra era una pràctica esportiva més democràtica, més de participació. No busquem només el prestigi, sinó que volem arribar a tothom que vulgui fer pràctica esportiva al barri.” Primer va ser una escola d'handbol, una disciplina que, precisament, ja no es practica. Ara tenen quatre seccions: iniciació esportiva, bàsquet, rítmica i, sobretot, futbol sala, amb 30 equips que han guanyat diversos campionats d'Espanya. Alguns dels entrenadors són del club de tota la vida. BERNAT BELLET, entrenador de futbol sala “Sempre he pensat que es respira una germanor que no es respira en altres clubs. No hi ha una rivalitat amb el companys. I jo ara és el que estic transmetent als nens petits des de la base.” El club ha estat sempre molt lligat al barri, ja que col·labora amb diverses escoles. Se'ls coneix com el mamuts de les Corts. “El nom mamuts ens fa diferents. Els nens han agafat el crit mamuts, no com un crit de guerra, si no com un crit de lluita esportiva.” 1,2,3 Mamuts!!!

La presidenta de l’AE les Corts explica que l’associació va ser pionera l’any 76, perquè llavors l’educació física escolar encara es regia per un model molt paramilitar. “En canvi, la nostra era una pràctica molt més democràtica, molt més de participació”, explica Montserrat Mas. L’entitat ha tingut sempre molta relació amb el barri, en especial amb les escoles del districte. També s’ha dedicat a promoure i potenciar l’esport de noies i és un dels clubs amb més equips femenins de futbol sala de Catalunya.

Curiosament, l’AE Les Corts va néixer com a escola d’handbol, tot i que ara precisament aquesta disciplina ja no s’hi practica. El símbol del club és el mamut i, segons la presidenta, “el nom de mamuts ens fa diferents, els nens criden mamuts no com un crit de guerra sinó com un crit de lluita esportiva”.

L’associació farà actes d’aniversari durant tot l’any. A banda del sopar de final de curs, també hi haurà un festival de gimnàstica rítmica al pavelló de L’Illa i un torneig de 3×3 de bàsquet al Centre Esportiu Municipal les Corts, diumenge 18 de juny.

Per crear el logo del 40è aniversari s’ha fet un concurs entre els esportistes d’entre 4 i 12 anys.