La llibreria Fabre es va traslladar al carrer d’Aribau, 84 fa més de cinc anys. Des de principis dels 50 del segle passat havia estat a la rambla de Catalunya quan va deixar la seu original al Portal de l’Àngel, 6.

Actualment destaquen per l’oferta de llibres en alemany –tant de lectura com de text–, la selecció de joguines educatives i els llibres infantils.

Literatura en diversos idiomes des de l’inici

La llibreria Fabre és la més antiga de Barcelona i la segona de Catalunya. La va fundar el francès J. M. Fabré el 1860. En els seus orígens estava especialitzada en publicacions tècniques (Arts Industrials i Arquitectura), així com en cultura, decoració, història, etc. Ja des d’aleshores tenien edicions en altres idiomes, com el francès, l’anglès, l’alemany i l’italià. 

El llegat de Martha Geigle

Quan la va adquirir Martha Geigle, que tothom coneixia com a Doña Martha, hi va posar el seu segell. Va ser qui es va especialitzar en llibres en alemany i va importar joguines artesanes d’aquell país, que a l’època eren tot un luxe.

La seva família està al capdavant del negoci des de fa tres generacions, i tot i que han continuat la tradició hi ha fet alguns canvis. Els llibres per a adults són en alemany i també tenen llibres de text. Els infantils els tenen també en català i castellà, però en fan una tria acurada, amb diversos estils d’il·lustració.

L’apartat de joguines se centra ara en joguets educatius, però hi continuen tenint preferència les de fusta i de tradició alemanya.

Un local on es respira el pas del temps

Fins i tot havien tingut una editorial pròpia, l’Editorial Selva, i encara en conserven alguns exemplars a la venda. També s’hi poden adquirir postals, cromos i caixes de jocs de mitjans del segle XX. Són peces que recorden la història de l’establiment, com el mobiliari, que és el mateix que tenien a l’antiga seu de la rambla de Catalunya.