L’humanisme, un moviment de renovació cultural que va néixer a Itàlia durant el segle XV, acostuma a anar associat a la igualtat i la tolerància entre els humans. Malgrat que el Partit Humanista no es presenta a Catalunya, qui més qui menys intenta col·locar el producte al mercat electoral.

Xavi Palau, candidat del PP a Lleida, assegura sense vergonya que ell és “l’únic amb principis humanistes i cristians”. A Sant Vicenç dels Horts, per la seva banda, l’actual alcaldessa reclama el vot “junquerista”, el de tots els que estimen l’Oriol”, que com és de domini públic és un home de missa, arrelat en l’humanisme d’arrels cristianes.

Units per Sant Cugat, una coalició de tres partits de l’antiga CiU, presenta un model “municipalista, humanista i liberal, de gestió i pacte”. Al municipi vallesà, els animalistes de Proposem per les Minories, han realitzat un acte d’homenatge a les víctimes del modern genocidi al mar Mediterrani i ha col·locat fulls amb els 31.000 noms de les persones que han mort fugint de la fam i la guerra.

Llegeix més a municipals.cat