Una superilla és un espai urbà amb menys o, fins i tot, gens de trànsit. L'objectiu que persegueix és recuperar el carrer com a espai ciutadà per fer-hi més vida social. GERARD ARDANUY, regidor de l'Eixample "Un dels àmbits on creuen la densitat poblacional, la dificultat... o les vies importants de mobilitat amb cotxe i és l'Esquerra de l'Eixample i, en aquest àmbit, estem iniciant ara els treballs d'anàlisi tècnica d'on podria i com podria ser la primera superilla de l'Eixample." Des de diferents entitats es proposa que sigui el tram del carrer del Consell de Cent que va del Parc de Joan Miró al carrer del Comte d'Urgell. Una de les entitats que dóna impuls a la proposta, el Camí Amic, hi treballa des de dues vessants des de fa més de 100 anys. XAVIER RIU, Camí Amic "Una estrictament educativa, de fer-se més seu el barri, el carrer, aprendre a conviure, però, a l'hora també, reivindicar per canviar-lo per fer-lo més amable i segur." Amb l'associació de veïns i projectes com Recreant Cruïlles, proposen agrupar illes i fer que el trànsit hi circuli pel perímetre. XAVIER RIU, Camí Amic "I a dins no són carrers per anar, són carrers per estar, per relacionar-se, per conviure, per anar en tot cas a peu i en un entorn molt més cívic. I això, en concret, en aquesta zona ho veiem fàcil." Des del districte, i després de l'experiència de pacificació del carrer de Provença, volen que el procés es faci a poc a poc, se n'informi a tothom i es valorin totes les possibilitats, perquè l'Eixample està al centre de la ciutat. Dilluns que ve, el districte ha convocat un taller per decidir entre tots la ubicació de la primera superilla de l'Eixample. GERARD ARDANUY, regidor de l'Eixample "Qualsevol modificació del tram de qualsevol dels carrers de l'Eixample, sempre ha d'haver una anàlisi i una reflexió de com això afecta la resta de la trama, que està molt connectada." Un assaig el faran els veïns, coincidint amb la Festa Major. Els dies 4 i 5 d'octubre tallaran quatre trams del carrer del Consell de Cent i hi faran activitats de tot tipus, des de capgrossos i gegants fins a una paella popular, un mercat de pagès o activitats infantils. Aquests dies, el trànsit vertical no es modificarà.

El teixit associatiu de l’Esquerra de l’Eixample reivindica un espai social al carrer, on es pugui fer vida de barri. Exactament, demanen pacificar el carrer del Consell de Cent, entre el Parc de Joan Miró i el carrer del Comte d’Urgell. La idea és fer-hi una superilla, que seria, a gran escala, el concepte d’interior d’illa que ja va introduir Ildefons Cerdà en el planejament de l’Eixample.

L’Ajuntament va aprovar una moció per plantejar aquests tipus d’espais i l’Esquerra de l’Eixample podria ser el primer barri del districte a tenir-ne una. Ara, per la Festa Major, diferents associacions han aconseguit permís de l’Ajuntament per fer-hi un assaig. Aquesta vegada tallaran quatre trams de la via, tot i que es mantindrà la circulació de vehicles pels carrers perpendiculars.

En aquest projecte de pacificar el trànsit i recuperar més espai per als vianants i per a les activitats socials hi conflueixen entitats com Camí Amic, el projecte del pla Buits de Germanetes, Recreant Cruïlles o l’associació de veïns.

Des del districte també es detecten altres zones que podrien ser pacificades, com l’àmbit de Glòries, la Zona 11 de la Dreta de l’Eixample i els barris de la Sagrada Família i el Fort Pienc.