El dia a dia a l'Escola Arc de Sant Martí ha estat aquest durant anys. ANABEL FERNÁNDEZ, presidenta de l'AMPA de l'Escola Arc de Sant Martí "Les condicions de l'edifici van ser denunciades al síndic de greuges perquè eren deplorables. Estaven menjant amb fongs al menjador. El menjador era el gimnàs. Les humitats estaven pels sostres i parets. Esquerdes per tot arreu. Era denigrant, era el tercer món." Des de fa tres cursos s'han traslladat provisionalment els alumnes a un altre centre del barri de la Verneda. Estaven en espera dels treballs de remodelació del seu edifici, ubicat al carrer d'Almacelles, unes obres que ja han començat. EDUARD FREIXEDES, regidor de Sant Martí "Aquest és un procés que el vam començar fa dos anys. Quan vam arribar nosaltres al govern de la ciutat i vam veure, a més amb denúncies de col·lectius socials, que l'estat d'aquesta escola no era acceptable en una ciutat com la nostra, on volem que totes les escoles siguin de molta qualitat." La reforma serà integral. S'enderrocaran bona part de les parets interiors de l'escola i es farà una distribució d'espais més funcional. També es construirà un edifici annex per ubicar-hi la cuina, el menjador i la sala de calderes. Quan s'enllesteixi el projecte,el centre renovat, a més dels alumnes de l'Escola Arc de Sant Martí, també acollirà els del Centre de Formació d'Adults de la Verneda. Un trasllat que, segons explica l'equip directiu, els ha agafat per sorpresa. LOURDES PÉREZ, directora del Centre de Formació d'Adults de la Verneda "Espero que sigui l'últim trasllat. Que sigui un espai adient, per això el diàleg que ara hem de tenir amb els que s'encarreguen de fer això. Que sigui el millor possible perquè sigui ja, definitivament, el centre de formació d'adults de la Verneda." En total s'invertiran 1.813.000 euros en les reformes, que costejarà el Consorci d'Educació de Barcelona i que està previst que finalitzin el desembre de 2015.

Ha començat la reforma integral de l’edifici de l’Escola Arc de Sant Martí. Aquesta remodelació, segons expliquen des de l’AMPA del centre, fa 11 anys que s’espera. Un cop s’enllesteixin els treballs, el col·legi compartirà l’espai amb el Centre de Formació d’Adults de la Verneda.

L’Escola Arc de Sant Martí ha fet una particular travessia del desert els darrers 11 anys. Des de 2003, expliquen des de l’AMPA del centre, que esperaven que es remodelés l’edifici del carrer d’Almacelles, al barri de la Verneda. Les instal·lacions es trobaven en molt mal estat, amb humitats i esquerdes a les parets, fongs en algunes parts del terra i amb una distribució d’espais antiquada. A causa de la degradació de l’edifici i mentre es gestava el projecte de reforma, fa tres cursos els alumnes es van traslladar de manera provisional a un antic institut del barri.

Les noves instal·lacions estan en millors condicions, però no estan adequades per a nens de primària.  Els treballs de remodelació de l’edifici original de l’Arc de Sant Martí han començat i les màquines ja treballen en un projecte de renovació integral. S’enderrocaran bona part de les parets interiors de l’escola i es farà una distribució d’espais més funcional. També es construirà un edifici annex per ubicar-hi la cuina, el menjador i la sala de calderes.La renovació arquitectònica vindrà acompanyada de canvis en el funcionament, perquè quan els alumnes de l’Escola Arc de Sant Martí tornin a l’edifici renovat, compartiran l’espai amb el Centre de Formació d’Adults de la Verneda. En total s’invertiran 1.813.000 euros en les reformes, que costejarà el Consorci d’Educació de Barcelona i està previst que finalitzin el desembre de 2015.