L’Esbart Sant Martí s’ha imposat al concurs de danses del 33è Festival Internacional de Música de Cantonigròs, convertint-se en el primer esbart català que aconsegueix aquest guardó. El certamen es va inaugurar dijous passat i, fins diumenge, han passat pel Teatre l’Atlàntida de Vic un total de 18.500 persones. En aquesta edició hi han participat 33 grups procedents de 19 països diferents.

L’esbart barceloní s’ha imposat a la categoria de grups de danses i també s’ha endut el premi de votació popular. Per a l’actuació han optat per un espectacle sobre la Patum de Berga.

Daniel Martínez, director de l’Esbart Sant Martí, ha celebrat que la seva aposta per innovar a partir de la tradició hagi tingut tant bona acollida. “Veure un teatre amb 200 persones aplaudint quan va acabar, relament veus que aquest és el camí per on hem de tirar”, ha afegit. Martínez també ha destacat que ha estat “una experiència molt bonica”, per l’espai i perquè “que et reconeguin a casa també fa molta il·lusió”.

Al concurs de cors mixtos d’un màxim de 40 cantaires ha guanyat el Palawan State University Singers de Filipines, mentre que el guanyador de les categories de cors infantils, femenins i mixtos de música popular, ha estat el Jazz Choir of the State Children de Rússia.