Aquesta serà l'entrada principal del nou Mercat del Ninot. Això es convertirà en un gran vestíbul que, a través de rampes, escales i ascensors distribuirà l'accés, d'una banda, a la planta principal, amb l'oferta de fresc i, de l'altra, a la planta subterrània, on s'encabiran el nou autoservei i també un aparcament amb un centenar de places. Aquí també s'habilitarà la zona de càrrega i descàrrega i els magatzems. Amb la remodelació el mercat gairebé triplicarà la superfície útil. RAIMOND BLASI, regidor de Comerç, Consum i Mercats "En primer lloc una remodelació el que significa en qualsevol mercat municipal, una millora en el que seria l'àmbit del servei que s'hi presta, i també una millora arquitectònica també per l'entorn immediat en el qual s'ubica." A les façanes es col·locarà un revestiment que donarà una nova imatge a l'equipament. I a la coberta tot just comença una operació complexa, que n'ha de substituir les velles teulades de fibrociment per un nou material. MARTA CERVELLÓ, arquitecta de MAP Arquitectes "El zenc és un material sostenible, clàssic de cobertes, però també té l'avantatge que és molt lleuger, i aquesta coberta històrica que el projecte preserva, no carregar-la més del que tocaria." Això permetrà instal·lar amb més seguretat les plaques fotovoltaiques que abastiran energèticament l'edfici. Un altre punt important és que el mercat integrarà les parades exteriors en la façana, i així es guanyarà espai a les voreres i es recuperarà com a espais públics dos patis tancats. "La tercera i última fase d'obres estarà enllestida abans que acabi l'any. Serà el moment en que paradistes i operadors posin a punt el seu establiment per poder fer el trasllat. Està previst que el nou mercat del Ninot s'inauguri la primavera de 2015. Us ho ha explicat des del carrer de Mallorca, Sílvia Gutiérrez."

El que ja és visible és el doble nivell subterrani que ha d’acollir un aparcament per als clients, la zona de càrrega i descàrrega de mercaderies, un magatzem i l’espai de tractament de la brossa.

Una de les actuacions principals és la creació d’un nou accés al carrer de Mallorca amb un gran vestíbul que distribuirà l’accés tant al mercat com a la nova superfície comercial, que estarà en una planta parcialment soterrada i a la qual s’accedirà amb rampes, escales o ascensors. Aquesta zona es va adjudicar per concurs a l’empresa Mercadona. A la planta principal, a banda de les parades que ja hi havia també s’hi ubicaran els establiments no alimentaris que hi havia als voltants de l’antic mercat.

La reforma també comportarà millores d’eficiència energètica. Els finestrals i finestres se substituiran per elements de comportament tècnic més bo. Es retiraran les cobertes actuals i amb les noves façanes l’interior del mercat guanyarà en il·luminació natural.

Segons els càlculs de l’Ajuntament, les obres es troben en un punt que permeten assegurar que s’acabaran a finals de 2014 i que el mercat podrà obrir a la primavera de 2015. L’impuls a les obres ha arribat després d’un temps d’incertesa en què fins i tot van quedar aturades per la crisi econòmica. Els paradistes hauran estat sis anys en el mercat provisional, una època que no ha estat exempta d’ensurts. A la tardor de fa dos anys un incendi va cremar una part de la carpa provisional.