MARC GARCIA, Rebobinart "La idea és que la gent cedeixi la seva cara per després pintar-la en diferents persianes del barri i és 'dóna la cara'. És el principi per fer alguna cosa, primer has de donar la cara i després començar a fer accions." SALVADOR CLARÓS, president de l'Associació de Veïns del Poblenou "El que es pretén és buscar la complicitat de tots els agents del barri. És una mostra del que volem, del que pretenem, fer a Pere IV".

Amb el missatge “dóna la cara pel barri”, tots els veïns que han volgut s’han deixat fotografiar. Després, els artistes de la plataforma Rebobinart han plasmat les seves cares sobre un total de 10 persianes, la majoria al carrer de Pere IV, però també a la rambla del Poblenou, al carrer de Pujades i al de Pallars.

Els organitzadors d’aquesta acció són la Taula Pere IV, un fòrum de debat que proposa revitalitzar social i econòmicament l’Eix Pere IV. Creuen que la reurbanització que durant els darrers anys s’ha fet a la zona del 22@ “ha ignorat i menystingut” aquest carrer. Per pintar les imatges sobre les persianes, han comptat amb la col·laboració del col·lectiu d’artistes Rebobinart, que també ha decorat moltes parets en aquest districte a través del projecte Murs Lliures.

La Taula Pere IV proposa una ocupació transitòria dels espais vacants (solars, edificis industrials buits, plantes baixes desocupades…) amb iniciatives d’interès social, cultural i comercial. Ells mateixos es proposen com a mediadors per buscar acords amb els propietaris, tant públics com privats, per a la cessió temporal d’aquests espais.