Milers de clients han passat pel bar Colombia. Alguns encara hi vénen, d'altres ja no hi són. Durant 100 anys, aquestes taules han estat el punt de trobada de molts veïns de la zona. Entre els primers es troben els treballadors de l'antiga fàbrica d'automoció Hispano Suïssa. ALBERT MIRÓ, propietari del bar Colombia "Al migdia venien a fer cafè i quan anaven a treballar, perquè feien jornada partida. A les dues s'omplia de vestits blaus fent cafès i cigalós i jugant als escacs, parxís o domino. Estaven una hora aquí i s'anaven a treballar una altra vegada." De fet, el nom originari d'aquest local era Hispano. Però es va canviar durant l'etapa franquista. ALBERT MIRÓ, propietari del bar Colombia "Pel cafè. Aquí un es deia l'Havana, un altre es deia Lió. Tots tenien un nom de ciutat i de països." L'Albert forma part de la tercera generació de propietaris del bar. Abans ho van ser l'avi, l'oncle i els pares. ALBERT MIRÓ, propietari del bar Colombia "Té les coses bones que parles amb molta gent cada dia i pots parlar de moltes coses i així t'assabentes de tot i com que més que client són amics, vas fent coses." L'Albert obre tots els dies excepte el diumenge a la tarda des de fa 25 anys. De moment no pensa a jubilar-se, però sí en la possible continuïtat del negoci. ALBERT MIRÓ, propietari del bar Colombia "Hi ha la meva filla, però és clar, una noia jove aquí sola, portar això és molt difícil. Són moltes hores i molt complicat això." Però l'Albert explica quin és el secret perquè aquest bar celebri el centenari. ALBERT MIRÓ, propietari del bar Colombia "Tenir bon caràcter i bon humor. I aguantar moltes hores. Perquè les hores no compten aquí. Pots venir a les sis del matí fins a les 12 de la nit sense parar." Durant els propers mesos organitzaran un concert i altres activitats per commemorar els 100 anys.

El bar Colombia es va obrir el 1913 a Sant Andreu. Ubicat a la confluència del passeig de Fabra i Puig i el carrer Gran de Sant Andreu té cabuda per a 50 persones. La majoria d’elles, veïns de la zona que han fet del local un punt de reunió al voltant d’un cafè. L’amo del bar és l’Albert Miró i pertany a la tercera generació de propietaris.