A tocar de la ronda de Dalt i del Mercat de la Vall d’Hebron trobem l’antic forn de la Bòbila Carmen. L’última fàbrica de totxos de la ciutat, que funcionava des de l’any 1906. L’únic que queda després de la reforma que s’ha dut a terme a la zona en el marc del pla urbanístic Teixonera 1.Ha desaparegut, per exemple, la xemeneia, que era un dels símbols del barri. Sí que resta el sostre d’amiant que els veïns reclamen que es retiri immediatament. També voldrien que aquest espai emblemàtic es destini a equipaments. TONI OLIVA, AV Teixonera “Al barrio le falta de todo pero especialmente le falta tener puntos de referencia, puntos conocidos. Que puedan decir, ya conozco la Teixonera no porque es ese barrio pequeño que está al lado del Carmel sinó porque es donde está ubicada aquella instalación.” Expliquen que s’havia parlat d’ubicar-hi un museu de la ceràmica o algun altre equipament, però de moment és impossible. Hi ha signat un acord de cessió de l’edifici al propietari dels terrenys, la constructora Puigfel, que hi podria ubicar un restaurant. PAU GONZÁLEZ, conseller tècnic d’Horta-Guinardó “L’antic forn de la bòbila queda com a espai que els privats tenen la concessió durant 25 anys a canvi que nosaltres puguem gaudir, l’Ajuntament però sobretot el barri, pugui gaudir d’un espai que s’obrirà, esperem fer les obres l’any vinent.” És aquest local de 700 metres quadrats als baixos d’un edifici proper que es convertirà en el casal d’entitats. El consistori n’ha treballat la configuració amb els veïns.

A tocar de la ronda de Dalt i del Mercat de la Vall d’Hebron, on abans hi havia la Bòbila Carmen, la darrera fàbrica de totxos de la ciutat, ara hi ha blocs d’habitatges de nova construcció. És el que preveia el pla urbanístic Teixonera 1, en procés d’execució. N’ha desaparegut, per exemple, la mítica xemeneia, que era un dels emblemes del barri. S’ha conservat, però, el forn de la fàbrica.

L’Associació de Veïns de la Teixonera el reclama com a equipament per donar-li un ús que tingui interès per a tota la ciutat. Consideren que podria ajudar a dinamitzar el barri. Per exemple, expliquen que, fa anys, s’havia plantejat la possibilitat que es convertís en un museu de la ceràmica. També veurien amb bons ulls que s’hi ubiqués un casal d’entitats. De moment, però, és difícil que això sigui possible. L’Ajuntament té signat un acord de cessió del forn durant 25 anys al propietari dels terrenys, la constructora Puigfel, que té previst obrir-hi un restaurant.

Com a contraprestació, el consistori ha rebut un local de 700 metres quadrats als baixos d’un edifici proper. N’ha treballat els usos amb diferents agents i entitats de la Teixonera i l’any vinent començarà les obres per ubicar-hi un casal d’entitats. Els veïns també reclamen que la reforma del forn de l’antiga bòbila es dugui a terme al més aviat possible ja que el sostre està fet d’amiant, un material catalogat com a cancerigen.