L’Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris reclama que es recuperi com a equipament l’edifici centenari del Xalet de la Trinitat Nova. La també coneguda com a Casa de la Bruixa va ser inaugurada l’octubre de 1915 com a mostra d’un projecte de ciutat jardí promogut pel marquès de Sivatte i l’alcalde Fabra i Puig. El projecte va fracassar per problemes de finançament i comunicació, però amb el temps va passar a formar part de l’imaginari del barri. Per a l’Arxiu, però, és molt més que una silueta. RICARD FERNÁNDEZ, Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris “Perquè és l’única mostra que existeix de casa, de ciutat jardí, destinada a classe obrera, ja que aquesta va ser una iniciativa que va ser única no només a Barcelona, sinó fins i tot a nivell de Catalunya, a nivell d’Espanya i també a nivell d’Europa.” El terreny és ara no edificable, però l’arxiu proposa altres usos per a la casa. RICARD FERNÁNDEZ, Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris “Que se li doni un ús sociocultural i s’integri dins el que és el conjunt patrimonial de la Casa de l’Aigua, els aqüeductes i els pont dels Tres Ulls.” Amb aquesta idea al cap, l’Arxiu Històric espera una reunió amb la regidora de Nou Barris per buscar un compromís que salvi de les runes la Casa de la Bruixa.

El Xalet es va inaugurar el 12 d’octubre de 1915 en una zona aleshores verge i aïllada com a casa mostra d’un projecte de ciutat jardí. Precisament aquest aïllament va ser un dels factors que van fer fracassar aquest projecte d’urbanització promogut pel marquès de Sivatte i l’alcalde Fabra i Puig. L’altre factor essencial van ser els problemes econòmics i de finançament, ja que les inversions del moment van prioritzar zones més accessibles i que, per tant, oferien una venda més fàcil. Com a resultat, el que havia de ser una ciutat jardí per a classes mitjanes i obreres es va convertir en una casa solitària al costat dels dipòsits de la Casa de l’Aigua.  Segons l’Arxiu, el Xalet és un element important perquè és l’única mostra que existeix de casa destinada a classe obrera.

Fa anys que els veïns reclamen recuperar l’edifici per al barri. Ara, amb motiu del seu centenari, és l’Arxiu Històric de Roquetes-  Nou Barris qui demana protegir aquest element de la memòria del districte. L’Arxiu reclama la rehabilitació i la reconversió de l’edifici en un espai sociocultural que complementi el conjunt de la Casa de l’Aigua amb el pont dels Tres Ulls i les seves canalitzacions. És per això que l’entitat espera ara una reunió amb la regidora de Nou Barris per obtenir un compromís que salvi de les runes el Xalet.