El metro podria arribar als barris de la Marina ben aviat. Segons s'ha conegut en l'últim plenari del districte, l'Ajuntament ha exigit a la Generalitat que aquestes parades comencin a funcionar quan el metro arribi a l'aeroport. És a dir, durant el primer semestre de 2016. JAUME ASENS, regidor de Sants Montjuïc "Nosaltres som el banc de la Generalitat i hem de fer valdre aquesta posició de força per trobar una solució que no s'allargui en el temps. Això ha de ser d'immediat. Hem de trobar una solució ja. Ens sembla una exigència molt raonable i de mínims. Fins que no fem això, la Marina estarà en una situació de discriminació greu." El districte també ha començat a treballar amb TMB per tal de millorar la freqüència de pas dels busos que connecten aquests barris amb la resta de la ciutat. Una mesura que ha estat molt ben rebuda pels usuaris d'aquestes línies. MARÍA ESTHER SANMARTÍN, veïna "Pues això és el que jo vull, que passin més seguits, perquè hi ha moltes línies d'autobús però donen un mal servei." MARÍA LUISA RUIZ, veïna "Em semblaria bé perquè ara mateix acaba de passar un i fins d'aquí un quart d'hora no tinc un altre i la gent que treballem necessitem que sigui més freqüent." I mentre no arriba el servei de metro, des del districte també es treballa per recuperar el servei de la Línia 125 els caps de setmana i festius.

L’entrada en funcionament del metro a la Marina és una prioritat per a l’Ajuntament, segons ha explicat aquesta setmana el regidor de Sants-Montjuïc, Jaume Asens, al plenari del districte. El regidor ha dit que l’alcaldessa, Ada Colau, ha exigit a la Generalitat que l’L-10 comenci a passar per aquest barri el més aviat possible. El desig és que les estacions del barri estiguin operatives aprofitant l’arribada del metro a l’aeroport, prevista per al primer semestre de 2016.

L’arribada del metro no és l’única millora pendent al transport públic dels barris de la Marina. El districte també està treballant amb TMB per millorar la freqüència de pas dels autobusos que uneixen la Marina del Port amb la resta de la ciutat i per reestablir el servei de la línia 125 els caps de setmana i festius.

Amb aquestes actuacions, l’Ajuntament vol donar resposta a les demandes dels veïns de la Marina, que fa anys que es manifesten per demanar una millora en el transport públic. Critiquen que l’anterior consistori va prioritzar l’arribada del metro a l’aeroport i al recinte firal de la Gran Via, enlloc d’invertir perquè l’L-10 fes parada com abans millor a la Zona Franca.