Les 14 persones que formen el grup d'economia social ECOS van decidir a col·laborar plegats. Ara farà dos anys, en va sorgir el resultat en forma de LabCoop, un laboratori de cooperatives. JORDI GARCIA, membre LabCoop "El LabCoop, o laboratori cooperatiu, és una cooperativa que té com a funció crear noves cooperatives i empreses similars, és a dir, gestionades democràticament i amb interès social. Ens interessa la promoció, la creació d'emprenedoria social col·lectiva, projectes empresarials que tenen una dimensió social, que volen resoldre problemes com l'exclusió social, l'ecologia, el consum més responsable, una tecnologia més oberta i més lliure. Nosaltres ens dediquem a promoure la creació d'empreses d'aquesta mena. La gent té moltes necessitats d'un lloc de treball, d'habitatge, d'altres menes de consum... moltes necessitats socioeconòmiques i, per tant, contínuament ens vénen demandes de grups de persones que ens diuen: 'volem muntar una cooperativa agroecològica però necessitem la vostra ajuda per saber com ho podríem fer, com funciona'. O un ajuntament que et pregunta com es pot fer un programa de dinamització per sensibilitzar el territori sobre la importància de generar activitat econòmica en forma de cooperativa, etc. Estem en un moment de boom en què el cooperativisme, l'economia que en diem social i solidària, està en auge. És un fenomen emergent i estem molt contents de contribuir a desenvolupar-lo." Des del LabCoop es vol estendre aquesta forma d'economia social a tot el país. Per aconseguir-ho, però, demanen que també s'hi impliquin les administracions públiques.

L’objectiu del LabCoop és impulsar projectes d’emprenedoria social cooperativa que transformin la realitat social, econòmica, política, cultural i ambiental. És un espai de treball cooperatiu, però també d’acompanyament per tirar endavant projectes d’emprenedoria social cooperativa. La formació també hi té un paper molt important.

Tenen la seu al número 43 del carrer de Casp, un espai de 950 metres quadrats modern i lluminós des d’on es posa en pràctica la filosofia de cotreball del LabCoop. A més, el mateix espai serveix per dur a terme les jornades de formació i els cursos d’emprenedoria social.