Serà des d'aquí, des de la Casa de l'Aigua, que ara s'està rehabilitant, des d'on sortirà un camí nou que enllaçarà la Trinitat Nova amb la serra de Collserola. De moment s'ha obert un corriol que enfila la muntanya, ara impracticable i convertida en abocador en alguns trams, i que arribarà fins al mirador de Torre Baró. VICENÇ GUALLART, arquitecte en cap de l'Ajuntament de Barcelona: "El camí d'alguna manera serà una element que pugui relligar, que formi part d'aquest paisatge de camins i senders que hi ha a Collserola. Ara estava degradat per l'actuació d'ATLL. // Els canvis aportaran qualitat paisatgística, biodiversitat, i aportaran una relació més amable entre la ciutat i Collserola i la tradició de tenir agricultura en aquest àmbit de la ciutat." I és que l'agricultura tindrà un paper important en aquest projecte. Al llarg del camí ja s'hi han reservat feixes o terrasses que seran zones agrícoles. S'hi plantaran arbres fruiters que decidiran entre un grup d'experts i els veïns. JOSEP MASCARÓ, cap de projectes del Parc de Collserola "Fa cent anys que aquí hi havia zones agrícoles, però es va anar deixant, abandonant i el bosc ho va envair. És molt importat per a Collserola recuperar-ho." Les plantacions es faran el mes de març, tot just després de tenir enllestit el camí. D'aquesta manera, els vianants hi podran accedir d'una manera directa i a peu, des de la Trinitat Nova i fins al Parc Natural. Està previst que el proper 25 de febrer s'expliqui el projecte als veïns, que té un pressupost de 190.000 euros.

Els treballs, que ja s’han iniciat, serviran per enllaçar la Casa de l’Aigua -una estació elevadora d’aigua construïda a principi del segle XX-  amb el castell de Torre Baró, que s’ha remodelat fa molt poc i que és un punt d’informació del Parc de Collserola. Per unir aquests dos equipaments s’obrirà un camí que unirà els carrers de Riudecanyes amb el d’Aiguablava. Precisament la Casa de l’Aigua s’està restaurant i aviat es convertirà en un nou espai museístic de la ciutat.

Plantació d’arbres fruiters

Dins del barri, es recuperaran també dues feixes o terrasses agrícoles que havien quedat en desús que acumulaven runes i materials d’enderroc d’obres que s’han realitzat a l’entorn. En aquest espai s’hi plantaran arbres fruiters. Amb aquests treballs l’Ajuntament vol reendreçar aquest espai de contacte entre la zona urbana i l’espai natural, que, per la “seva manca de definició, tants problemes genera”. El condicionament del terreny té com a objectiu que els veïns d’aquest barri s’apropin en aquest espai poc concorregut.