La Sedeta es va convertir en el centre cívic del Camp d’en Grassot el 1985. Fins a l’any 1974 havia estat una fàbrica tèxtil de teixits de seda. Després, l’edifici va albergar una escola, un institut i el centre cívic que ara fa trenta anys. Aquests equipaments es van aconseguir gràcies a la lluita dels veïns, alguns d’ells relacionats amb el passat fabril de l’edifici. ESPERANZA ALVAREZ, directora del Centre Cívic la Sedeta “Van poder portar els seus néts a l’Escola, després a l’Institut, ells mateixos i elles mateixes van poder venir a fer activitats a l’Associació de Pensionistes i Jubilats La Sedeta aquí al centre, o poden venir a les trobades de corals, que també es fan, o als diferents concerts. I després també han guanyat un espai públic com és aquesta plaça que s’aprofita moltíssim, perquè a més tenim una plaça envoltada per centres escolars i molts pares i mares vénen aquí amb els seus fills.” Des dels seus inicis el centre cívic ha donat resposta a les necessitats dels veïns i els ofereix un punt de trobada. Per exemple, s’han creat l’Associació de Pensionistes i Jubilats i el Casal d’Infants. També s’hi fa una àmplia programació d’activitats. I des dels seus inicis, s’hi celebren les festes populars, com la castanyada, Sant Jordi o el carnaval. ESPERANZA ALVAREZ, directora del Centre Cívic la Sedeta “Els veïns van ser els que van començar abans que existís com a centre cívic, ja feien activitats aquí dins. I em consta que ja celebraven també el carnaval i havien fet una orquestra i van fer moltíssimes activitats.” Durant tots aquests anys, la Sedeta ha omplert de vida el barri, també amb una oferta diversa de música i teatre. A més, s’ha consolidat com un dels espais més importants del districte dins el projecte de solidaritat amb els països de la Mediterrània. Una setmana a l’any organitzen xerrades per donar a conèixer diferents cultures.

El Centre Cívic la Sedeta ha estat des de sempre un espai obert al barri que ha respost a les necessitats socials dels veïns en cada moment. Ofereix programació lúdica i cultural i a la vegada treballa en comunitat amb l’associació de veïns i altres entitats per tal de contribuir en la cohesió social de la zona.

Hi organitzen cicles de cinema, aperitius musicals, hi acullen companyies amateurs de teatre i programació teatral, recitals de poesia, exposicions i xerrades. Les conferències que s’hi fan durant la setmana dedicada a diferents cultures dins projecte de la Mediterrània és una de les activitats més rellevants.

I, sobretot, una de les activitats més importants en l’àmbit veïnal que es fa a la Sedeta és la celebració de les festes populars, que ja van començar a fer la gent del barri que va lluitar per aconseguir l’espai. Les tradicions que fa més anys que celebren són la castanyada, Sant Jordi o el Carnaval. En aquesta última hi participen la gent del centre cívic, entitats, veïns, comerciants, fins a reunir a gairebé 4.000 persones en la rua.

La Sedeta també ha contribuït en la creació d’un casal infantil o de l’Associació de Pensionistes i Jubilats.