Aquest espai verd on hi ha pistes de petanca i un rocòdrom desapareixerà quan es construeixi un aparcament. La nova instal·lació ha de donar servei a un supermercat que s'ubicarà als baixos d'aquest edifici de protecció oficial de l'avinguda de l'Estatut. CARLES MAS, gerent del districte d'Horta-Guinardó "El que sí que s'està treballant és a donar solucions, algunes ja estan fetes i d'altres s'han d'acabar d'executar en aquests propers sis mesos a tots els usos que es donaven a la plaça de Botticelli." Aquestes solucions se centren a traslladar l'activitat de les entitats que utilitzaven l'espai a indrets propers. Les pistes del Parc de les Rieres d'Horta i el Casal de Barri de la Vall d'Hebron ja han acollit les entitats que practiquen la petanca. Pel que fa al rocòdrom, es renovarà el que hi ha a l'Espai Jove Boca Nord i se'n construirà un de nou, d'ús lliure, a la rambla del Carmel. Però aquestes alternatives no satisfan els veïns, que van mostrar el descontentament amb el projecte al darrer consell de barri. VÍCTOR VALLS, Plataforma Salvem Botticelli "Nosaltres ens hi seguim oposant, entenem que les nostres raons sí que tenen a veure amb l'interès públic i les d'ells només tenen a veure a afavorir un operador privat." Tampoc no convenç els comerciants, que consideren discriminatori que es construeixi un aparcament per a un únic supermercat quan ells fa anys que en reclamen un per al centre del barri. Asseguren que se senten amenaçats. "A algú d'aquesta ciutat li agradaria veure Horta sense botigues?" El districte ha explicat als comerciants que preveu fer un aparcament provisional, relativament a prop del que ells demanen, mentre s'aconsegueix el finançament per construir-ne el definitiu.

Entre les propostes que el districte ha traslladat als veïns hi ha les de fer servir les pistes del Parc de les Rieres d’Horta i el Casal de Barri de la Vall d’Hebron per acollir les entitats que practiquen la petanca. Pel que fa al rocòdrom, es proposa renovar el que hi ha a l’Espai Jove Boca Nord i fer-ne un de nou, d’ús lliure, a la rambla del Carmel. Les alternatives proposades no satisfan els veïns, que van mostrar el descontentament amb el projecte al darrer consell de barri. A principis d’abril, una cinquantena de veïns del barri van protestar contra la reforma aprovada per l’Ajuntament.

Els veïns mantenen que amb la construcció del pàrquing d’un centre comercial es perdrà un espai fins ara destinat a l’ús dels ciutadans. També els comerciants del cor d’Horta són molt crítics amb el projecte. Els veïns s’han organitzat en una plataforma anomenada Salvem Botticelli. Malgrat que els partits de l’oposició van refusar el pla i hi van votar en contra al consell plenari d’Horta-Guinardó, finalment el projecte de reforma es va aprovar en el ple de l’Ajuntament de Barcelona.